La base de l’Alinghi es convertirà en el centre d’operacions per acollir els refugiats

L'embarcació, de 77 metres d'eslora, ha començat la travessia després de completar el transbord de bona part de les 629 persones que transportava a dues embarcacions italianes més, una de la guàrdia costanera i una altra de la marina italiana.

PublicitatAVL
València es prepara i ja ha començat a treballar en el protocol d’acollida. Durant el matí de dimarts s’han reunit la consellera de Justícia, Gabriela Bravo, la presidenta del Tribunal Superior de Justícia, la Fiscalia de Menors i presentants del Col·legi d’Advocats, que han valorat les necessitats jurídiques de les persones afectades per la crisi humanitària.
De vesprada, s’ha reunit la comissió mixta coordinada per la Generalitat encarregada d’organitzar l’atenció i l’acollida de persones refugiades i desplaçades forçosament.  Aquesta comissió està formada per diverses conselleries, la Federació Valenciana de Municipis i Províncies, les diputacions, la Universitat de València i algunes entitats com ara la Creu Roja o Càritas. També hi han assistit representants del Port de València i de l’ajuntament de la ciutat.
En la trobada s’ha decidit reforçar els dispositius de sanitat de primera acollida, el jurídic i el de psicòlegs, que atendran individualment les persones desplaçades, ja que s’espera que hi haja històries molt dures, de molt de temps en travessia i malalties mentals. El departament d’Emergències de Creu Roja liderarà el dispositiu dels primers dies atenent els cremats pel sol, les embarassades i els menors que arriben a La Marina de València. La vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra, que ha presidit la reunió, ha assegurat: “no hem d’oblidar que la Mediterrània no pot ser una fossa comuna”. Dimecres de matí s’ha convocat una reunió entre Emergències de la Generalitat i el dispositiu de Creu Roja. Determinaran tots els detalls que cal tindre en compte en l’atenció als refugiats.
PublicitatRovira