Alliberen a una dona agredida i detinguda de manera il·legal a la seua casa a Segorbe

Als dos detinguts se'ls atribueixen els delictes de detenció il·legal, robatori amb violència a casa habitada i lesions, a més d'un delicte trencament de condemna a l'exparella de la víctima i han quedat ingressats a la presó.

La Guàrdia Civil ha procedit a la detenció de dues persones pels delictes de detenció il·legal, robatori amb violència i lesions, atribuint-li a més a un d’ells un delicte de trencament de condemna.

Els fets van ocórrer la matinada del passat diumenge en la localitat de Segorbe, quan els suposats autors havien accedit a l’interior de l’habitatge de la víctima mitjançant el mètode de clau falsa, sense causar sorolls que pogueren alertar als veïns, aprofitant que la dona es trobava en el seu dormitori descansant. Una vegada a l’interior, van intimidar a la víctima colpejant-la i causant-li lesions, la van emmordassar per a impedir que demanara auxili i la van immobilitzar no tenint possibilitat d’alliberar-se. Durant aquest espai de temps, ella es trobava sobre el sòl atemorida escoltant als assaltants com l’amenaçaven, arribant a perdre finalment el coneixement.

Els detinguts van accedir al domicili utilitzant una còpia de la clau de la víctima.

Al no tindre notícies d’ella, els familiars de la dona després d’intentar localitzar-la i no aconseguir-ho, van posar en coneixement de la Guàrdia Civil de Segorbe la seua desaparició, iniciant en aqueixos moments un dispositiu de cerca. Després de la realització de diverses perquisicions, van localitzar a la dona en el seu domicili, i amb la col·laboració del Consorci de bombers van aconseguir accedir a l’habitatge.

Els guàrdies civils van trobar a la víctima emmanillada de peus i mans i en condicions extremes, en portar més de vint hores en aqueixa situació, sent rescatada de l’interior del seu domicili i evacuada a l’Hospital per a un reconeixement mèdic.

Traslladat a l’habitatge el Laboratori de Criminalística de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Castelló, va procedir a la realització de la Inspecció Tècnica Ocular a fi de la cerca d’indicis o vestigis amb possible valor identificatius bé en petjades i en l’obtenció del perfil genètic per a determinar l’autoria dels fets.

De les investigacions dutes a terme i dels indicis obtinguts, es va acreditar la participació de dos homes, aconseguint-se la seua identificació, sent un d’ells l’exparella de la dona, amb la qual manté en l’actualitat una ordre d’allunyament per un delicte de Maltractaments en l’Àmbit Familiar, així com a un amic d’aquest.

En la fase final de l’Operació, la Guàrdia Civil va aconseguir localitzar i detindre als dos homes de 34 i 46 anys d’edat com a suposats autors dels delictes de detenció il·legal, robatori amb violència a casa habitada i lesions, a més d’un delicte trencament de condemna per part de l’exparella de la víctima.

Els suposats autors, havien accedit a l’interior de l’habitatge a fi de sostraure efectes personals que tenia en el seu poder la dona després de la relació sentimental que havien tingut.

Els detinguts juntament amb les diligències instruïdes han sigut entregats en els Jutjats de Guàrdia de Villareal, qui va ordenar el seu ingrés a la presó.

L’actuació ha sigut realitzada per efectius del Grup de Delictes contra les Persones de la Unitat Orgànica de Policia Judicial de la Comandància de la Guàrdia Civil de Castelló.