La 10K d’Almassora s’obri a més públic amb noves proves

La carrera travessarà el nucli històric i discorrerà pel marge de riu Millars

La clàssica 10K d’Almassora prendrà el nucli urbà del municipi el pròxim 22 de setembre, data en la qual s’espera que desenes de corredors se sumen a l’esdeveniment esportiu. A fi d’arribar a més públic, l’organització incorpora per segon any consecutiu una prova 5K, la qual competirà protagonisme amb la prova infantil.

Un any més, el nucli antic tindrà un paper destacat en el recorregut i els i les atletes travessaran carrers tan pintorescos com el Major, d’Amunt, Sant Vicent o Sant Pere, així com el marge del riu Millars. L’eixida estarà situada en la plaça Pere Cornell, on el públic gaudirà d’animació des de primera hora de la vesprada.

“Volem que els corredors populars s’atrevisquen amb esta carrera i entrenen amb el repte de completar-la”, ha assegurat el president d’Animals de Mont i organitzador de la prova, Carlos Romero, qui també ha animat els xicotets de la família a participar en la prova infantil. “La inscripció serà gratuïta, rebran un regal en finalitzar i l’únic requisit és que vinguen a inscriure’s, el mateix dia de la carrera, acompanyats per una persona adulta”, ha apuntat Romero.

Per la seua banda, el regidor d’Esports, Xavier Trenco, ha destacat la singularitat d’una prova “organitzada per gent d’Almassora i per als afeccionats al ‘running’ d’Almassora” que destaca com “l’única que es realitza en el nucli urbà”. L’edil ha animat a les i els esportistes a prendre’s la 10k i 5K com “el primer objectiu de la temporada per a reprendre l’activitat esportiva després de les vacances”.

Cal recordar que la inscripció en les carreres d’Almassora estarà oberta fins al dijous 20 de setembre i pot formalitzar-se en la web de TDP Events o, presencialment, en l’establiment de Bicial. El cost de la inscripció és de huit euros per participant, amb els quals els corredors rebran una samarreta de la prova i podran gaudir d’un berenar amb de dolços tradicionals. Després de l’èxit de l’última edició, els trofeus que rebran els guanyadors de cada categoria estaran elaborats en argila per un artesà i tindran forma de caragol.

ValenciàEspañol