El servei d’agent d’igualtat d’Almassora ha registrat 40 atencions a dones des de septembre

Les consultes més freqüents són entorn a qüestions sociolaborals i recursos de formació per a dones.

170

El servei d’agent d’igualtat de l’Ajuntament d’Almassora ha registrat un total de 40 atencions a dones (dues d’elles menors) des del passat mes de setembre, quan va obrir al públic. L’agent municipal d’igualtat facilita l’accés a programes públics disponibles quan ajudes i desenvolupament personal, una de línies que més demanda genera entre les sol·licitants, a les quals també assessora sobre recursos vinculats a la formació i a l’ocupació.

“Aquest servei és un espai d’escolta i d’atenció personal, en el qual qualsevol dona trobarà la informació i també la comprensió que necessita”, ha destacat la regidora de l’àrea, Susanna Nicolau. Un dels objectius fonamentals del servei a Almassora és “enfortir la xarxa de suports entre dones” i “acabar amb l’aïllament social i personal que les fa vulnerables i multiplica la possibilitat de patir situacions d’abús o maltractament”, ha assegurat l’edil.

Així mateix, l’agent al capdavant del servei ofereix informació sobre associacionisme i constitució d’entitats socials i dóna a conéixer les nombroses activitats i iniciatives orientades a promocionar la igualtat d’oportunitats i els bons tractes. Una altra de les funcions d’aquest servei és assessorar les dones en matèria de violència de gènere i donar-los a conéixer els indicadors que permeten identificar les relacions abusives.

Cal recordar que, des de la incorporació de l’agent d’igualtat a la plantilla municipal, el consistori ha desenvolupat nombrosos programes propis per a promoure la igualtat en el municipi. L’exemple més rellevant és la campanya ‘Fes tractes amb els bons tractes’, engegada en les passades festes del Roser, que convida a viure les celebracions des del respecte i promou temes musicals lliures de masclisme.

L’Ajuntament també està desenvolupant un Pla Estratègic Transversal d’Igualtat per al conjunt del municipi.
Acte institucional pel Dia Internacional de la Dona
Susanna Nicolau, acompanyada per una representació de la corporació municipal, ha llegit aquest matí en la plaça Pere Cornell el manifest pel Dia Internacional de la Dona, en el qual ha demanat “una llei que tracte específicament la bretxa salarial i la igualtat laboral, per a donar resposta i contribuir a eliminar les situacions de discriminació que patim en l’accés al mercat de treball”. Posteriorment, dones del municipi han compartit amb els presents fragments d’obres literàries creades per escriptores i poetesses.

L’Ajuntament d’Almassora ha avançat a avui l’acte institucional del 8 de març com a mostra de suport a la vaga convocada per a dijous que ve.