25.1 C
Valencia

Almassora activa ajudes per a rehabilitar habitatges a la Vila

Informarà el veïnat de les subvencions en una reunió dimarts que ve.

- Publicitat -AVL

La regidora de Territori d’Almassora, CarminaMartinavarro, i el responsable de la consultora Autem, José Manuel Miquel, han presentat este matí el projecte per a declarar la Vila com a Àrea de Regeneració i Renovació Urbana i Rural (ARRUR).

D’esta forma, les persones propietàries d’habitatges en el barri antic d’Almassora podrien optar a “importants subvencions de les diferents administracions” per a recuperar el teixit residencial del barri, segons l’edil.

De fet, la principal novetat d’estes ajudes, que previsiblement es convocaran el mes vinent de maig, és que no afecten edificis ni vies públiques, sinó que van dirigides als propietaris privats. Per este motiu, un dels pilars de l’ARRUR “és comptar amb la col·laboració i participació de la ciutadania”. Per a això, el consistori ha organitzat un taller en els baixos del Museu Municipal (Sant Vicent, 47) dimarts que ve a les 19 hores per a informar el veïnat i recollir les seues propostes. A més, ha editat un tríptic que ha començat a repartir en el nucli urbà amb les principals claus del projecte.

Les subvencions amb càrrec al Ministeri de Foment són del 40% del cost subvencionable, amb un límit de 12.000 euros per habitatge que es rehabilite. Esta quantia s’incrementarà fins a un 20% amb càrrec a la Generalitat Valenciana i, en un percentatge igual o superior al 5% amb càrrec a l’Ajuntament d’Almassora. En aquells habitatges en les quals residisca una persona amb discapacitat o major de 65 anys, el percentatge s’incrementaria fins al 75% si les obres són per a millora de l’accessibilitat.

Entre les actuacions subvencionables destaquen: la rehabilitació d’habitatges unifamiliars, edificis plurifamiliars i interior d’habitatges, obres de millora de la qualitat i sostenibilitat del mitjà urbà, la demolició d’edificis i obres de nova construcció, així com els costos dels programes de reallotjament temporal dels ocupants que hagen de ser desallotjats a conseqüència de la corresponent actuació. La conservació, accessibilitat i eficiència energètica també estan incloses en les actuacions a subvencionar.

Les bases reguladores de les ajudes estipulen diversos requisits com que els habitatges han d’estar finalitzades abans de 1996 llevat que residisca alguna persona amb un grau de discapacitat superior al 33%. A més, almenys el 70% ha de tindre un ús residencial i la meitat dels habitatges de l’edifici han de constituir el domicili habitual dels seus propietaris, entre altres consideracions que el departament d’Urbanisme explicarà als assistents a la reunió del pròxim dimarts.

Tal com ha indicat Martinavarro, les ajudes van en la línia de la regeneració del barri, actuació inclosa en l’Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI). Este projecte que requereix la participació activa del veïnat complementarà les millores que suposaran les obres de conversió en zona de vianants de la Vila, cofinançades per fons FEDER de la Unió Europea.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,614FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Ontinyent suma hui un brot més de coronavirus amb 5 contagiats

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 216 persones contagiades i 7 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de coronavirus a una empresa de Castelló de la Plana

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 1264 persones contagiades i 52 han mort a consequència de la covid-19.

Xàtiva suma 8 casos més de coronavirus en un brot per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 127 persones contagiades i 5 han mort a consequència de la covid-19.

Detectat un nou brot de coronavirus a Albaida

Segons esta web, actualitzada el passat 17 de setembre, Albaida tenia 3 persones que havien donat positiu a les proves de PCR els últims 14 dies.

El coronavirus repunta en Alzira amb 3 brots i 17 casos en un dia

Alzira suma els 17 casos de coronavirus de hui als 40 que tenia fins ahir.
- Advertisement -

: Valencià