Almassora bat el seu rècord en recaptar 10.300 euros en la II Marxa contra el càncer

L’Hospital Provincial rep els fons íntegres per a la investigació.

La presidenta de la Fundació Le Cadó, Elvira Monferrer, i a l’equip directiu del Consorci Hospitalari Provincial de Castelló, han rebut aquest matí els 10.317 euros recaptats a Almassora com a donatiu per a l’adquisició de les samarretes de la II Marxa contra el càncer, que ha batut la marca de l’any passat. L’alcaldessa, Merche Galí, ha entregat un xec per valor de 9.712 euros, als quals se sumarà la recaptació d’aquest matí (605 euros), i que anirà destinat íntegrament a la investigació genètica de la malaltia.

L’organització ha repartit les últimes samarretes a primera hora del matí perquè els més de 1.500 participants marxaren pel recorregut marcat per Policia Local. Una enorme marea de color coral ha desfilat des de la plaça d’Espanya poc després de les 10.30 hores a ritme de Tambors de Passió que, un any més, han donat l’eixida als centenars de participants congregats per a l’esdeveniment.

Persones voluntàries de Lluïsos Almassora i la Junta Local de Festes han ajudat a garantir la seguretat durant el recorregut de cinc quilòmetres que ha avançat per l’avinguda José Ortiz i el carrer Sant Lluís, vorejat el Millars fins a la confluència amb la CV-18 i ha tornat en sentit oposat fins al punt de partida. La batukada Repikada ha rebut als participants, que han completat en itinerari amb bicicleta, caminant o amb patins, com en el cas dels clubs locals que també s’han sumat a la causa enguany.

A l’arribada a la plaça d’Espanya, els voluntaris s’han ocupat del lloc d’avituallament, en el qual han col·laborat Aigua de Benassal i supermercats Consum per a ajudar a reposar forces després d’un passeig marcat per la participació i bona temperatura que ha finalitzat al migdia.

L’equip de govern ha agraït la col·laboració dels establiments locals en el repartiment de les samarretes durant les dues últimes setmanes, així com del Joventut Almassora C.F. i l’Atlètic Bàsquet, i el disseny de la imatge corporativa, obra de la signatura local Whitebox. “La suma de tots és el que aconsegueix que els qui passen ara per aquesta malaltia i els qui ja ho superem puguem rebre el millor tractament i, sens dubte, l’Hospital Provincial és un referent per a la lluita contra el càncer”, segons Galí.

De fet, fins a Almassora s’han acostat aquest matí la directora mèdica de l’Hospital Provincial, Raquel Salas; la directora d’Infermeria, Dolores Carbonell, i la directora econòmica, Antonia Garrido, per a agrair la iniciativa solidària que permetrà aprofundir en la investigació contra el càncer de mama en els pròxims mesos

CatalanSpanish