La guitarrista Ana María Archilés premi ‘Clara Campoamor-Dones per la Igualtat’ d’Almassora

L'acte, conduït per la professora Lucía Martínez, estarà amenitzat per la cantautora Eva Gómez.

154

La Casa de la Cultura d’Almassora va acollir ahir l’acte de lliurament del premi ‘Clara Campoamor- Dones per la Igualtat’, que en aquesta edició el consistori lliura a la guitarrista local Ana María Archilés Valls. La presentadora de l’esdeveniment serà la professora de l’IES Álvaro Falomir Lucía Martínez i l’encarregada d’amenitzar-lo serà la cantautora Eva Gómez.

Entre els temes musicals que Gómez interpretarà en directe durant l’acte destaquen títols tan significatius com ‘Dóna’, ‘Dama de roig i verd’, ‘La mare i la terra’ i ‘Genuïnes llibertàries’. Aquests dos últims acompanyaran la projecció d’un peça audiovisual que recorrerà la trajectòria personal i professional de la premiada.

D’aquesta manera, la Regidoria d’Igualtat homenejarà a “una dona que és, sens dubte, un referent, un d’aqueixos referents femenins que tanta falta ens fan”, com ha reconegut l’edil de l’àrea, Susanna Nicolau. Per a la regidora, que lliurarà el guardó a Archilés al costat de l’alcaldessa, Merche Galí, l’amassorina és “excepcional com a dona i com a guitarrista i ha sigut capaç de fer realitat un somni que comparteix amb moltes persones apassionades de la música: dedicar-s’hi professionalment”.

La premiada acumula més de tres dècades d’experiència com a concertista i, actualment, és professora en el conservatori Francisco Tàrrega de Castelló. Archilés es va estrenar com a concertista a Almassora amb tan sols nou anys i ha recorregut multitud d’escenaris nacionals i internacionals amb la seua música. Quant a la seua formació, la música ha superat amb honors cursos de perfeccionament a Suïssa i Itàlia i va cursar un màster de recerca sobre el pianista Rafael Beltrán Moner en la Universitat Internacional de València.

Març, mes de la dona a Almassora
El departament d’Igualtat ha convertit el mes de març en el mes de la dona en el municipi. Per a açò ha programat una desena d’actes culturals, familiars i lúdics de visibilització i conscienciació. Demà divendres celebrarà una sessió de jocs per la igualtat en col·laboració amb la Casa de Joventut d’Almassora i, a la nit, la monologuista María Juan actuarà en la Casa de la Cultura. Així mateix, el departament que dirigeix Nicolau manté obert fins al pròxim 4 de maig el Concurs Fotogràfic per la Igualtat, mitjançant el qual farà visible la corresponsabilitat d’homes i dones en el desenvolupament de les tasques domèstiques i familiars.