L’Ajuntament d’Almassora ampliarà el cementeri municipal amb 288 nous nínxols

El recinte incorporarà dos nous fronts longitudinals amb capacitat per a 144 enterraments en cadascuna de les dues ales. D'aquesta forma, el cementeri tindrà disponibilitat per a atendre una mitjana de 160 soterraments anuals.

El regidor de Serveis Públics, Joan Antoni Trenco, i un arquitecte municipal han visitat aquest matí el cementeri d’Almassora per a estudiar la imminent ampliació del cementeri amb 288 nous nínxols. El recinte incorporarà dos nous fronts longitudinals amb capacitat per a 144 enterraments en cadascuna de les dues ales. D’aquesta forma, el cementeri tindrà disponibilitat per a atendre una mitjana de 160 soterraments anuals.

El tècnic municipal i el responsable de l’àrea han acordat la construcció de dos fronts amb 36 files i quatre plantes d’altura en l’espai, que ara ocupa un recinte de gespa ja prevista per a acollir futures ampliacions. Es tracta de la zona situada més a l’oest del cementeri, entre el pavelló més nou i l’anterior. D’aquesta forma, el projecte aprofitarà el passadís existent entre la zona verda i el front més nou nínxols i urbanitzarà un nou carrer en el costat contrari.

El disseny del front longitudinal seguirà la línia del més nou del cementeri, que data de 2014, si bé corregirà el sòcol. Aquesta peça dificulta l’accés de les escales que permeten netejar els nínxols en altura, per la qual cosa els tècnics municipals optaran per un altre element decoratiu.

L’actuació se sumisca a la inversió de 17.575 euros més IVA, realitzada el passat mes de juliol, per a endreçar el carrer interior Mare de Déu dels Dolors i adjacents, en el pavelló antic del cementeri situat a l’esquerra del recinte. Les obres van suposar l’adequació del paviment per a evitar caigudes, eliminar esquerdes i facilitar l’evacuació d’aigua.

L’Ajuntament d’Almassora, a més, va invertir altres 71.000 euros en 2016 perquè diverses empreses d’Almassora i el mateix Servei Municipal de Manteniment i Logística dugueren a terme l’última fase de la reforma de l’àrea administrativa i labors de manteniment com la substitució de la porta de la capella, la creació d’una zona d’emmagatzematge en el seu interior, el sostre de passadissos interiors i la pintura de la façana del recinte.

: Valencià

Publicidad