20:03 - lunes, 4 marzo 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Almassora conclou la neteja del Barranquet per a prevenir inundacions

 

Els operaris que han treballat durant un mes en l’esbrosse i retirada d’estris del Barranquet han iniciat avui el trasllat de les restes a l’abocador. En total, la localitat ha arreplegat la mala herba i desaprofitaments acumulats durant mesos en 12.000 metres quadrats del llit. La neteja evitarà que es produïsquen inundacions en cas de fortes pluges, a més d’oferir una imatge millor de l’entorn que beneficia als veïns de la zona.

Els treballs realitzats han inclòs la neteja d’aproximadament 4.000 metres quadrats dins del barranc, coincidint amb el final del carrer Sant Esteban, i altres 8.000 metres quadrats dins de la zona que correspon al grup Fàtima. En tots dos casos les labors s’han centrat en l’esbrosse, la retirada d’estris, plàstics, papers i restes de poda que avui es traslladaran a l’abocador en més de 10 viatges en camionetes.

Entre altres operaris, quatre beneficiaris del pla d’ocupació agrícola han treballat durant una setmana amb maquinària lleugera per a millorar el resultat de la neteja. Han comptat amb quatre equips per a retirar les herbes, aixades, falçs i cabassos, als quals s’ha sumat durant 15 dies la maquinària pesada per a les labors de més envergadura: màquina amb braç per a netejar els marges del barranc, una màquina amb pala para esbrosse i aplanament de la zona i el camió del Servei Municipal de Manteniment i Logística (SMML) per a càrrega.

El Servei d’Inspecció de Salubritat ha vigilat els treballs per a prevenir els efectes d’una possible gota freda en el tram que divideix els termes municipals de Castelló i Almassora. A més, ha treballat també en la poda de les xicandres i la resta d’arbres del llit entre els grups Fátima i Corell per a millorar la imatge d’aquest entorn natural situat entre ambdues localitats.

Últimas noticias

Contenido relacionado