El concurs de Santa Quitèria d’Almassora comptarà amb ramaderies autòctones

La Comissió del Bou de la Junta Local de Festes (JLF) ha presentat el concurs de ramaderies de les festes de Santa Quitèria, que aposta pels ferros de la província de Castelló per a les matinals de vaques. L’exhibició i prova per la Vila es desenvoluparà del diumenge 19 al dissabte 25, si bé la setmana taurina arrancarà aquest dissabte amb el tancament de Román Sorando.

El concurs començarà el diumenge amb el ramat de Miguel Parejo, de Cabanes, i reservarà la matinal del dilluns 20 a Raúl Monferrer, de Formiche Alto (Terol), ramaderia triomfadora de les festes de la Mare de Déu del Roser. Els seus mèrits en l’última edició del certamen li converteixen en el titular de la vesprada taurina, reservada per al divendres 24.

Després de la matinal amb ramat de Monferrer, prendrà el relleu Alberto Garrido, habitual del cartell d’Almassora, en el matí del dimarts 21. Com de costum, la jornada de Santa Quitèria queda reservada a les celebracions patronals i els corrals romandran tancant per a centrar l’atenció en els actes de les Calderes, declarades Festes d’Interés Turístic Provincial.

L’activitat tornarà a la Vila el dijous 23 amb les vaques d’Hermanos Bellés, de Torre d’En Besora, que va obtindre la plata en el concurs d’octubre i torna a la Vila d’Almassora. D’igual forma, el divendres serà el torn de la ramaderia d’Hermanos Guillamón, de Sant Joan de Moró, que va quedar en tercer lloc en el certamen en honor a la Mare de Déu del Roser i, per tant, també té reservat un espai en el cartell.

El concurs arribarà a la seua fi en el matí del dissabte 25 amb ramat d’Hermanos Ponce Meliá, d’Azuébar, que debuten a Almassora en el tancament de la setmana gran. Els preparatius perquè la setmana transcórrega sense incidents en el recinte taurí continuaran demà amb la reunió de col·laboradors, consistori i Policia Local per a garantir el dispositiu de seguretat del tancament.

Inscripcions
La Junta Local de Festes ha recordat que continua obert el termini d’inscripció en els actes festius que requereixen de reserva de plaça. D’aquesta forma, les persones interessades a participar en el Dia del Xiquet, el pa i porta, el Dia dels Majors o el Festival de la Paella poden inscriure’s a l’entrada del consistori, en el punt de repartiment del programa de festes.CatalanSpanish