29.8 C
Valencia

Almassora aprova el seu primer Pla Anual de Contractació

Evitarà l’acumulació de licitacions i preveurà el venciment de terminis.

- Publicitat -AVL

El ple de l’Ajuntament d’Almassora ha aprovat esta setmana el seu Pla Anual de Contractació, un instrument de nova incorporació en la gestió municipal que sorgeix per a millorar la planificació i evitar el col·lapse dels departaments implicats. En últim terme, la ciutadania serà la beneficiada de l’aprovació d’este document en rebre un millor servei per part de l’administració més pròxima.

La publicació del pla té dos propòsits fonamentals: planificar adequadament la contractació de l’Ajuntament durant l’exercici següent en proporcionar-li un instrument centralitzat per a advertir amb antelació de les dates de venciment dels contractes i de l’acumulació de licitacions en lapses curts de temps i, d’altra banda, detectar a temps deficiències en el disseny inicial dels contractes, com la definició del seu objecte, el càlcul del valor estimat o l’establiment de la seua duració.

En publicar el pla, a més, el consistori fomenta la concurrència de les empreses interessades, fent pública, amb gran antelació, l’activitat contractual que desenvoluparà l’ajuntament durant l’exercici següent. Segons indica l’informe de Secretaria, la consecució d’este propòsit es reforçarà enllaçant les diferents contractacions contingudes en el pla a un espai en la seu electrònica municipal que albergarà aquells avanços o documents preparatoris dels quals dispose l’Ajuntament abans de convocar formalment la licitació.

Quant a la temporalització, els diferents departaments han calculat que el 43% dels contractes subjectes a licitació pública que té previstos l’Ajuntament durant 2020 es licitarà entre els mesos de març i maig. Esta acumulació d’expedients durant aqueix lapse de temps pot provocar que s’incomplisca la temporalització prevista. Per a evitar estos efectes adversos fruit de la impossibilitat de complir amb la previsió, gràcies a aquest pla l’Ajuntament ja sap que hauria d’anticipar-se examinant quines licitacions poden ser avançades o retardades als mesos de febrer i juny, període en el qual espera tramitar menys procediments.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, va aprofitar la seua intervenció després de l’aprovació del punt durant el ple ordinari per a agrair als departaments de Secretaria i Contractació l’esforç realitzat, sobretot després de l’increment del volum de treball per la reforma de la Llei de Contractació del Sector Públic i la gestió de les subvencions FEDER de la Unió Europea i el pla Edificant de la Generalitat Valenciana.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,772FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

L’AVL reivindica la figura literària de Carmelina Sánchez-Cultillas

Dona rebel, apassionada, lluitadora, forta, a més d’escriptora excepcional de les lletres valencianes del segle XX han sigut alguns dels molts qualificatius pronunciats en la Jornada Feminari en homenatge a Carmelina Sánchez-Cutillas, Escriptora de l’Any 2020, organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

La Generalitat convoca oposicions per a formar part de l’escala d’orientadors de Labora

Amb aquestes proves Labora pretén oferir estabilitat a un servei fonamental per a la ciutadania

La Pobla de Vallbona destina 290.000 euros de la venda de parcel·les a inversions

Càmeres de seguretat, col·lectors per a pluvials, maquinària per a via pública i equipament de comunicació centraren la inversió afectada a venda de parcel·les.

Nuria Enguita s’incorpora com a directora de l’IVAM

El projecte de Nuria Enguita inclou un acurat treball dels fons del museu, la rellevància de la investigació, la col·laboració publicoprivada i l'activitat educativa de la institució

Metrovalencia oferirà informació en temps real sobre l’aforament dels trens en circulació

S'han instal·lat 24 pantalles informatives en període de proves en els vestíbuls de les instal·lacions més transitades
- Advertisement -

: Valencià