Almassora destinarà 6,4 milions d’euros a contractes externs per als serveis públics

Almassora elevarà a 6,4 milions d'euros els contractes en serveis públics en 2018 sense apujar impostos, que suposa un increment del 14,47% respecte als 5,6 milions de l’exercici en curs.

L’Ajuntament d’Almassora destinarà 6,4 milions d’euros a contractes externs en 2018 per a “millorar la qualitat dels serveis públics”, segons ha detallat l’alcaldessa, Merche Galí, en roda de premsa. En aquest sentit, l’equip de govern incrementarà en 814.069,35 euros la reserva de fons per a aquesta partida destinada íntegrament a atendre serveis per a la ciutadania.
Així figura en l’esbós dels pressupostos municipals per a l’any que ve que ultima la Regidoria d’Hisenda al costat de la resta de delegacions. Segons la previsió municipal, els contractes ascendiran a 6.438.871,53 euros enfront dels 5.624.802,18 euros de l’exercici en curs, “una suma importantíssima tenint en compte que no hi haurà cap pujada d’impostos, al contrari, baixaran alguns com l’IBI d’habitatges socials o l’impost de vehicles per als ecològics”.
En concret, la suma suposa un increment del 14,47% respecte de la quantitat reservada en l’exercici vigent i inclou contractes que en aquests moments travessen diferents estats, com els aprovats d’enllumenat públic i edificis o el manteniment d’ascensors i instal·lacions de calefacció, o els que estan pendents d’adjudicació i que, per tant, poden suposar un estalvi per a les arques públiques en funció de les ofertes presentades.
Respecte a la contractació d’empreses per als serveis públics, el regidor d’Hisenda, Santiago Agustí ha incidit que entraran en marxa alguns “de vital importància per al funcionament municipal” com el de neteja viària, que va eixir a licitació per prop de 480.000 euros.
Els contractes de salvament i socorrisme de platges (pendent d’aprovació) i neteja i manteniment de jardins (aprovat) acapararan part d’aqueixa despesa municipal amb càrrec al capítol 2.

CatalàEspañol