20.5 C
Valencia

Almassora supera els 100.000 euros de despesa per a emergències de la COVID-19

Injecta 8.000 euros a Creu Roja i Cáritas per a alimentació de primera necessitat.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament d’Almassora ha superat en un mes els 100.000 euros de reserva de despeses directes derivades de la gestió contra la COVID-19, que se centren principalment en desinfecció de la via pública, beques de menjador escolar, ajudes d’emergència, seguretat i neteja.

Segons els Serveis Socials municipals, només Càritas i Creu Roja han rebut 5.000 i 3.000 euros extra de fons de l’Ajuntament en este mes per a comprar aliments per a famílies desfavorides, als quals se sumaran altres 3.000 euros aviat per a Càritas. Esta entitat adquireix els lots en la cooperativa agrícola San José, mentre que Creu Roja suma 3.000 euros als seus programes habituals per a la compra de productes en supermercats.

Malgrat que ambdues tenen els respectius plans d’ajuda d’emergència durant tot l’any, este ingrés de 8.000 euros, al qual se sumarà aviat altres 3.000, suposa “un extra del 100% en un sol mes”, segons els mateixos serveis municipals. En la mateixa línia, la comissió de Prestacions Econòmiques Individualitzades (PEI), que es reuneix cada divendres mentre dure l’alerta sanitària, ha superat els 34.000 euros en només dos setmanes per a l’atenció de despeses d’habitatge o subministraments.

Tot això se suma als 30.000 euros previstos per l’Ajuntament d’Almassora per a concedir beques de menjador escolar a l’alumnat amb una puntuació d’entre 14 i 19 en el barem de la Conselleria d’Educació. El consistori ha rebut al voltant de 140 sol·licituds que estan en estudi per a acarar les dades amb els sis centres educatius de la localitat i avançar les ajudes.

A més, l’Ajuntament també ha reservat en este mes 30.000 euros per al pagament de les labors de desinfecció a través de dos empreses de la localitat, al 50%. A això se sumen prop de 2.000 euros per a la desinfecció dels vehicles patrulla de la Policia Local i la resta de la flota dels serveis tècnics municipals i ha encarregat a una empresa local la confecció de mampares de protecció per a atenció al públic en taulells. D’esta forma, el consistori s’avança a la futura fi del confinament, que permetrà recuperar l’activitat normal en els edificis públics amb seguretat per a treballadors i ciutadania.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,620FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -Vila-real
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Detectat un brot de coronavirus en Alginet per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 50 persones contagiades.

Sanitat detecta un nou brot a Tavernes de la Valldigna per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 87 persones contagiades i 13 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de 12 casos a l’Alcúdia per contacte social

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 56 persones contagiades i cap ha mort a consequència de la covid-19.

Ontinyent suma hui un brot més de coronavirus amb 5 contagiats

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 216 persones contagiades i 7 han mort a consequència de la covid-19.

Sanitat detecta un brot de coronavirus a una empresa de Castelló de la Plana

Des de l’inici de la pandèmia la localitat ha tingut 1264 persones contagiades i 52 han mort a consequència de la covid-19.
- Advertisement -

: Valencià