Nerea Fernández, esportista de l’any a Almassora

Almassora ha reivindicat i reconegut el paper de les dones en el sector esportiu en la XV Gala de l’Esport Local 2018, la llista de premis de la qual encapçala la jugadora d’handbol Nerea Fernández. Dedicada a aquesta disciplina des dels 11 anys, l’esportista almassorina mai ha deixat d’estar lligada al club que la va veure créixer, l’Almassora Balonmano.

“Aquest fet parla del seu compromís amb la promoció de l’esport i amb formació de les noves generacions que té Nerea, a més de convertir-la en un referent per a totes les xiquetes i joves del club local”, ha destacat de Fernández el regidor d’Esports, Xavier Trenco.

La joventut de la llançadora de martell Aitana Safont no ha sigut impediment per a situar-se entre les nou millors del món en els Jocs Olímpics de la Joventut o proclamar-se campiona de la copa d’Europa de clubs, triomfs que l’han portat a ser nomenada esportista promesa en aquesta Gala de l’Esport Local. Safont ha compartit escenari amb l’exentrenador de CD Castellón, Sergi Escobar, a qui la seua localitat natal retrà homenatge com un dels artífexs de l’històric ascens del primer equip a segona divisió B, a més de premiar una vida dedicada a l’esport.

Així mateix, el jurat de la gala ha volgut reconéixer el treball del Club Natació Bromera per l’organització de la Travessia Platja d’Almassora, la qual “ha aconseguit convertir-se en una prova de referència a la Comunitat Valenciana en temps rècord” i la celebració del qual a Almassora “ha atret altres competicions fins a la nostra costa”, en paraules de l’edil d’Esports. Per la seua banda l’empresària María Dinu ha arreplegat el premi com a gerent de Casa María, pel seu suport a l’esport femení i per ser una de les principals mecenes del CF Joventut Almassora.

Ha tancat l’apartat de premis honorífics l’esment especial del jurat a les associacions de mares i pares d’Almassora, entitats que han contribuït a la conciliació familiar i laboral en adherir-se a la iniciativa de la Regidoria d’Esports i els clubs per a crear les Escoles Esportives de les AMPA. “El suport de les AMPA en la promoció d’aquestes activitats ens ha portat a aconseguir un gran nombre d’inscripcions i a promoure la pràctica esportiva en els centres escolars”, ha apuntat Trenco.

Pel que fa a l’esport popular, els clubs locals han premiat a 26 atletes i jugadors i jugadores de totes les edats, un reconeixement que concedeixen aquestes entitats als seus membres més destacats. Per al regidor d’Esports, aquesta alta participació demostra que “Almassora és un municipi actiu i esportiu i que els nostres clubs promouen valors com la companyonia i el treball constant”, ha assegurat el regidor.

Aquesta XV Edició de la Gala de L’Esport Local ha servit, a més, per a homenatjar els esportistes que destaquen a títol individual i els que l’Ajuntament d’Almassora dona suport mitjançant el pla municipal de subvencions esportives.

Pau BorilloSergio Martínez, Alejandro KedarJorge Casals, Luis NuñezEduardo Gonell, Encarna GimenoAlexis i Adriana Felip, Javier Felip i Cristina García rebran el reconeixement del públic en aquest acte. També Alejandro Alcova i Javier Martínez han arreplegat les copes que els consagren com a guanyadors per quart any de la Lliga Local de Frontenis.

ValenciàEspañol