Almassora dóna suport als esportistes locals

L’Ajuntament d’Almassora ha decretat la concessió d’ajudes econòmiques a 12 atletes de la localitat, com a part de l’estratègia de subvencions esportives que, en este 2018, té un pressupost total de 164.034,52 euros.

Disciplines com la pesca, l’atletisme, el ball esportiu o el ciclisme són algunes de les pràctiques que realitzen els veïns i veïnes que ha rebut el suport de la Regidoria d’Esports, entre els quals hi ha esportistes menors d’edat.

Així doncs, la línia destinada a esportistes que competeixen de manera individual o per parelles concedirà un total de 7.662,67 euros en ajudes, de les quals les persones beneficiàries cobraran el 50% en les pròximes setmanes.

Esta novetat en la tramitació permet els atletes “rebre part dels fons que els han sigut concedits abans de finalitzar la temporada, de manera que puguen fer front a les despeses de competició que els sorgisquen abans de finalitzar l’any”, com ha confirmat el regidor d’Esports, Xavier Trenco.

Per al regidor, estes ajudes tenen com a objectiu “fomentar la pràctica d’esports que compten amb menys suport i per als quals els patrocinis són més complicats d’aconseguir”, així com “facilitar que aquelles i aquells esportistes d’Almassora que destaquen en les seues respectives disciplines continuen competint i fent brillar el nom del nostre municipi”.

Amb un màxim de 1.200 euros per esportista, les bases d’estes subvencions municipals especifiquen que els criteris de valoració han tingut en compte l’àmbit de les competicions en les quals participen i les distàncies a les quals es desplacen per a disputar-les. També hi han rebut major puntuació les disciplines olímpiques i els i les atletes que són considerats com a esportistes d’elit pel Consell Superior d’Esports i per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport.

Cal recordar que Esports obrirà el pròxim 1 de setembre el termini perquè els clubs esportius inscrits en el municipi sol·liciten ajudes per a l’organització d’esdeveniments. Les entitats tindran fins al 25 del mateix mes per a acollir-se a estes subvencions, de les quals percebran el 50% per avançat en el moment de ser-los concedides.

El departament que dirigeix Xavier Trenco manté una altra línia de subvencions nominatives als clubs locals que cobreixen les despeses de participació en competicions oficials, a la qual destina prop de 115.000 euros. A més, la companyia BP celebra enguany la tercera edició de la campanya de promoció de l’esport base, gràcies a la qual les entitats locals reben altres 29.000 euros en ajudes.

CatalàEspañol