Una passarel·la accessible i més trens de rodalia, és el que demanarà Almassora per a la seua estació

L'edil traslladarà les seues demandes al fòrum d'alcaldes de la Comunitat Valenciana convocat pel director general d'Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, per a debatre la situació de les rodalies.

1032
policia ull sagunt

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, defensarà avui a València que Adif adeqüe la passarel·la que creua les vies per a fer-la accessible i que el Ministeri de Foment atenga la petició d’incrementar la freqüència de pas de les rodalies per la localitat. Es tracta de “dues reclamacions que creiem fonamentals” i que l’edil traslladarà al fòrum d’alcaldes de la Comunitat Valenciana convocat pel director general d’Obres Públiques, Transport i Mobilitat, Carlos Domingo, per a debatre la situació de les rodalies.

“D’una banda, garantir l’accessibilitat de la passarel·la és imprescindible perquè en aquests moments tenim una obra acabada que és totalment inaccessible, la qual cosa dissuadeix a molts veïns d’acudir a l’estació d’Almassora a agafar el tren”, ha indicat Galí. En aquest sentit, la primera edil ha recordat que baixadors com el de Vila-real sí compten amb ascensor, fet que afavoreix el trànsit de passatgers amb mobilitat reduïda, carros de bebé o equipatge pesat.

“D’altra banda, demanem que s’incremente el nombre de trens de rodalia amb parada en la nostra localitat per a evitar també eixe desplaçament a Castelló i Vila-real, que és precisament el que volem atallar: que els usuaris hagen d’utilitzar el seu vehicle per a connectar amb l’estació”, ha apuntat.

Al mateix temps, Galí ha agraït a Adif les millores realitzades en l’estació d’Almassora i el seu entorn, entre les quals figuren la renovació del mobiliari, l’aposta per enllumenat eficient i la pintura de la façana. Açò s’ha sumat a la creació d’un aparcament en els voltants i a l’adequació de la vorera que connecta l’estació amb el nucli urbà per a millorar l’accessibilitat, ambdues actuacions executades amb fons municipis.

A més, la municipi ha valorat com a “imprescindibles” les obres que executa Adif en aquests moments en el pont de la via que travessa l’entrada al municipi i que han obligat a desviar el tràfic fins al Escalèxtric. “Són uns treballs necessaris per a garantir la seguretat dels usuaris del tren i del tràfic rodat de la carretera inferior que, malgrat les molèsties, han de desenvolupar-se per a evitar un accident que podria ser gravíssim”, ha declarat. Respecte a les molèsties, Galí confia que Subdelegació del Govern atenga aviat la petició de col·laborar en la regulació del tràfic per a minimitzar embossos en hores punta.