Almassora estén el carril bici per Boqueres per a completar l’anell urbà

Les obres afecten a un quilòmetre de vial entre els carrers Constitució i Sant Jaume

Després de huit anys en l'alcaldia, es presenta de nou perquè assegura que ara és el moment de consolidar aqueix projecte que es va iniciar en 2011. Entrevistem a Juan Ramón Adsuara, candidat a l'alcaldia d'Alfafar pel PP, qui realitza un balanç de les seues dues primeres legislatures i ens explica els projectes que es duran a terme si ix reelegit.

L’Ajuntament d’Almassora ha iniciat les obres en el carril bici de Boqueres per a connectar l’anell de 2,3 quilòmetres que suposarà la unió de l’entrada des de Castelló i Borriana fins al bulevard Sant Jaume. L’actuació prevista pel departament d’Urbanisme en aquest quilòmetre de vial té un pressupost de 46.706 euros, IVA inclòs, i finalitzarà al gener.

Tal com informa aquesta part, el consistori aprofitarà la intervenció en el tram central per a executar obres d’accessibilitat en rebaixes de voreres, un dels objectius materialitzats en l’altre tram del carril, en els accessos a la localitat, a més d’en la reforma de Sant Jaume. “Complim la doble missió d’obrir un nou espai per a ciclistes i acabar amb voreres que dificulten el pas de persones amb mobilitat reduïda o carros de bebé”, segons la regidora d’Urbanisme, Carmina Martinavarro.

PublicitatAVL

L’edil ha visitat les obres al costat del seu homòleg d’Esports, Xavier Trenco, per a conéixer l’avanç d’uns treballs que finalitzaran a la fi de gener. Segons han indicat, el tram central del carril s’executa de dues formes diferents: entre els carrers Constitució i Sant Rafel, atés que l’amplària de la via ho permet, en via segregada com l’existent en la resta del traçat. El carril, de 550 metres, va sobre la vorera.

Per part seua, entre Sant Rafel i Sant Jaume, la via es converteix en ciclecarrer amb preferència per a ciclistes en els 450 metres d’extensió atés que les dimensions del carrer impedeixen reservar carril propi per a bicicletes. D’igual forma, el carrer Almirall Churruca també funcionarà a partir d’ara com ciclecarrer per a assumir el trànsit en sentit oposat amb prioritat també per a usuaris de la bicicleta.

L’empresa de senyalització aprofitarà els treballs de creació del carril bici per a delimitar els espais d’aparcament en aquest barri. La millora de la via coincideix a escassos metres de distància amb l’actuació en marxa per als rebaixes de voreres al carrer Sant Quitèria, antiga l’Alcora, segons l’estipulat en els pressupostos participatius de 2018. D’aquesta forma, el barri Pío XII i els seus accessos quedaran renovats.

En el cas de la reforma del carrer Sant Quitèria, l’actuació està valorada en prop de 40.000 euros i afecta al tram situat entre els encreuaments de València i Batalla de Lepanto. Va ser una de les més votades pel veïnat en la fase de votació en els pressupostos participatius i continuarà fins a principis de 2019.

Esta publicació està disponible en : Valencià