Almassora se submergeix en les festes de Santa Quitèria

Almassora se submergeix des d’aquesta nit en les festes patronals en honor a Santa Quitèria. Ho farà, com de costum, des de la plaça Major, punt neuràlgic de l’inici d’unes celebracions que s’estendran fins dissabte que ve 25. Nuria Alcalde Vedrí, la reina de les festes, dispararà el coet anunciador des del balcó de Ca la Vila a mitjanit al costat de les dames Nuria Dealbert Lafuente i Mar Rouco Cantavella.

La Junta Local de Festes ha preparat un espectacle de llum i música en el barri antic per a començar a unes celebracions declarades Festes d’Interés Turístic Provincial que viuran el seu punt àlgid el dimecres 22, amb el repartiment de Les Calderes, esdeveniment en el qual col·laboren l’Ajuntament d’Almassora i la Diputació Provincial de Castelló.

La jornada de hui començarà a les 19.30 hores amb la inauguració de l’exposició de pintura de Ramón Manrique Pesudo ‘Pinceles que hablan’ en Espai Mercat. A continuació tindrà lloc la inauguració de la pintura donada per artistes locals en el Museu del Joguet i la demostració de rebosteria a càrrec de Belén Mollá, finalista del concurs ‘Sí, chef’, en el Mercat Central.

El recinte del Casal del Vi i obrirà les seues portes a les 20 hores amb la presència de reina, dames i autoritats. A continuació, els integrants de l’ACT La Piocaora compartiran sopar de ‘pa i porta’ al carrer Sant Marc, encreuament amb la Picaora, esdeveniment amenitzat pel Duo Camaléon.

En la mitjanit tindrà lloc el tret de l’Esclat de Festa en la plaça Major, epicentre de les celebracions patronals que donarà pas a la inauguració del Recinte Fester amb la disc-mòbil a càrrec de Danny Mads, Cristian Bovea i Joel Balada. Per part seua, un equip de mediadors de Controla Club visitarà les penyes, colles i casals per a informar i resoldre dubtes, referent al consum d’alcohol i altres drogues sota el lema ‘Si et passes t’ho perds’.

La regidora de Festes, Isladis Falcó, ha recordat a tots els participants la necessitat de ser “cívics i responsables, de gaudir molestant el mínim a la resta”. A més, ha animat a penyes i colles a reciclar vidre, plàstic, paper i cartó en el punt de recollida que FCC i el consistori habilitaran en la plaça Santa Teresa els pròxims dilluns i dijous de 12 a 16 hores.CatalanSpanish