Almassora forma en emergències als monitors de les escoles

Els monitors de les escoles ‘matinera’ i vespertina d’Almassora han ampliat la seua qualificació amb formació per a atendre emergències sanitàries amb xicotets durant el desenvolupament d’aquestes activitats. L’Ajuntament d’Almassora ha acollit aquesta setmana els cursos impartits per Juan Carlos López Carbonell, expert a formar als mateixos formadors de Creu Roja.

Entre altres aspectes, els assistents van aprendre a realitzar maniobres de reanimació cardiopulmonar en xiquets, salvar les obstruccions de vies aèries per cossos estranys i actuació davant casos d’epilèpsia. En els supòsits d’identificació de consciència i valoració de reanimació, així com de reanimació cardiopulmonar en menors, els assistents van realitzar pràctiques en l’aula de formació del consistori.

Carbonell va desgranar les claus dels primers auxilis en xicotets, les actuacions generals en casos de ferides lleus i greus i també en com respondre davant hemorràgies nasals, a més d’esclarir les consultes realitzades pels assistents, tots ells monitors en els col·legis d’Almassora. Durant la formació, aquests van realitzar les pràctiques de posició lateral de seguretat i reanimació cardiopulmonar.

Tal com ha informat l’empresa encarregada de les escoles ‘matinera’ i vespertina d’Almassora, la sessió va servir per a emfatitzar en aquells supòsits que, per revestir de major gravetat, requereixen una especial dedicació. “Precisament la dedicació a una qüestió tan rellevant com la seguretat dels més xicotets mereixia programar formació específica com aquesta, sens dubte un nou al·licient perquè les famílies aposten per aquesta oferta municipal per a conciliar la seua vida laboral i familiar”, segons la regidora d’Educació, María José Tormo.

Escola de Nadal
D’altra banda, l’edil ha recordat que queden cinc places lliures per a participar en l’Escola de Nadal d’Almassora, que es durà a terme del 26 de desembre al 5 de gener de 7:30 a 16 hores. Les famílies interessades han de dirigir-se al SIAC, en la planta baixa de l’edifici consistorial, per a formalitzar les seues matrícules. A pesar que el nombre de preinscrits inicialment va superar l’oferta de places, durant la fase de matriculació algunes d’aquestes preinscripcions no es van materialitzar.

CatalanSpanish