Almassora garantirà l’accessibilitat universal amb la reforma de la Vila

Els fons Feder cofinançaran l’actuació en més de 2,2 quilòmetres quadrats al 50%

Castelló DLP Benicàssim

L’Ajuntament d’Almassora i la Unió Europea, a través dels fons Feder, garantiran l’accessibilitat universal de la Vila amb la reforma que eixirà a licitació aquest mes per 487.793,07 euros (IVA inclòs). Així figura en el projecte de conversió en zona de vianants del carrer Sant Joaquim i la plaça de l’Església, que valorarà els edificis catalogats i la història del barri antic. Les obres tenen un termini d’execució de quatre mesos i mig i afecten 2.289,30 metres quadrats.

Els tècnics han dissenyat un únic nivell, tant al carrer com en la plaça, per a eliminar les barreres arquitectòniques que suposen les vorades actuals. La recollida de les aigües superficials està prevista en el centre del carrer. El paviment de pedra eliminarà les línies longitudinals per a marcar l’aspecte per als vianants i donar amplitud al carrer.

Rovira  

De fet aquest codi de pavimentat serà vàlid per a tot el recinte amb la pretensió de destacar dades que la població desconeix, tals com quins són els edificis catalogats de la Vila, els dotacionals i aquells amb interés arqueològic. A més, el nom ‘La Vila’ quedarà incrustat en l’accés des del Raval amb un canvi de paviment per a valorar el barri antic.

No obstant això, el principal objectiu de la intervenció implica garantir l’accessibilitat de qualsevol persona, amb independència de les seues condicions físiques en un barri on principalment resideixen persones majors que tenen dificultats per a transitar per l’altura de les vorades. A més, la plaça, que s’il·luminarà al costat de la façana de l’Església per a ressaltar el nivell d’il·luminació respecte al carrer, incorporarà dues zones verdes amb bancs i arbratge per a fomentar espais de reunió i fer més agradable la vida en el barri.

D’altra banda, els materials a utilitzar, consensuats amb la Conselleria de Patrimoni, tenen com a objectiu respectar la imatge homogènia del barri, evitar lliscaments i caigudes de vianants i, a més, compatibilitzar usos com la celebració de festes. Tot això en un entorn renovat que reordenarà l’entramat viari a una única altura i millorar canalitzacions.

El tram afectat i les característiques especials del barri, amb carrers estrets a les quals accedir amb la maquinària d’obra, obliguen a multiplicar l’atenció de la direcció d’obra perquè el resultat siga òptim. En total, 2.289,30 metres quadrats se sotmetran als treballs durant quatre mesos i mig amb l’excepció de les festes patronals, en què l’empresa haurà de paralitzar la intervenció.

PublicitatAVL Sant Vicent Ferrer Juega Limpio Orihuela