Almassora adjudica 12 horts urbans i prepara la licitació d’altres 19 parcel·les

Les 12 persones adjudicatàries dels horts urbans municipals han recollit aquest matí les claus de les seues noves parcel·les de mans del regidor d’Agricultura, Roger Beltrán. Totes elles gaudiran d’aquest terreny per al cultiu durant els pròxims dos anys i es comprometen a utilitzar en aquest procés tècnic d’agricultura ecològica.

Aquesta és una de les condicions de la concessió que estarà inclosa en el nou plec que prepara el consistori per a les 19 parcel·les que encara queden lliures. A fi de preparar l’entrada dels nous agricultors, l’administració municipal ha dut a terme tasques de desbrossament, ha treballat la terra per a deixar-la en bones condicions per al cultiu i ha revisat tota la xarxa de reg per degoteig i reparat els desperfectes.

Així doncs, els 12 nous beneficiaris podran accedir als horts a partir de demà i començar la seua labor per a plantar tot tipus de varietats vegetals, preferiblement autòctones. Si bé podran utilitzar abonaments naturals o orgànics per a afavorir el desenvolupament de les plantes, queda vetat l’ús de plaguicides o fertilitzants químics.

Així mateix, les persones que gestionaran els horts s’han compromés a utilitzar els productes conreats únicament per a l’autoconsum, a mantindre la parcel·la atesa i buidada d’objectes que impedisquen el pas i a col·laborar amb els centres educatius en possibles visites a la instal·lació municipal.

Pel que respecta al nou procediment d’adjudicació dels 19 espais restants, les persones que opten hauran d’estar obligatòriament empadronades a Almassora des de fa almenys quatre anys i no poden ser propietàries d’un altre terreny rústic en el municipi.

El sistema de valoració de les candidatures atorgarà puntuació addicional a les persones que cursen estudis relacionats amb l’agricultura i a la ciutadania en situació de desocupació o que reba ajudes socials.

També rebran fins a 10 punts extra els majors de 65 anys, cinc punts els majors de 50 i 2,5 punts els majors de 30 anys. Aquesta escala de puntuació atén a un dels objectius d’aquest programa.

ValenciàEspañol