Almassora i el Club Pilotari del municipi acorden els detalls d’ús del trinquet

El consistori crearà una paret addicional de joc en el lateral de l'edifici que comparteix amb el CEIP Errando Vilar

La delegació d’Esports de l’Ajuntament i el Club Pilotari d’Almassora han acordat les condicions d’ús del futur trinquet municipal, les obres del qual finalitzaran la pròxima tardor. Així mateix, i tal com ha anunciat l’edil d’Esports, Xavier Trenco, el nou trinquet incorporarà una zona de joc per a iniciació i entrenaments en la paret lateral, a la qual esportistes i alumnat tindrà accés des del CEIP Errando Vilar.

D’aquesta manera, el consistori amplia el nombre d’esportistes que poden utilitzar simultàniament la instal·lació, ja que el reglament municipal estableix que el nombre màxim de persones que poden romandre en la pista és d’un màxim de 12. Per part seua, el Club Pilotari Almassora satisfarà l’import de la taxa d’utilització que tots els clubs paguen de manera simbòlica al consistori i a través de la qual poden fer ús dels espais per a entrenaments i competicions.

Així ho ha confirmat Trenco, qui ha visitat les obres al costat del president de l’entitat, César Beltrán. “Poder disposar d’un espai propi després de més de tres dècades sense trinquet és bàsic per al foment de pilota valenciana, un esport tradicional en el qual ara podran iniciar-se moltes i molts més veïns d’Almassora”, ha apuntat el regidor d’Esports, qui ha agraït la col·laboració brindada pel club local per a la configuració de l’espai de joc. Segons Trenco, aquesta instal·lació compleix a més un dels objectius del Pla Director elaborat pel seu departament, el qual marca com a primordial l’acostament de l’esport als barris com a element de cohesió social del municipi.

Respecte a l’estat dels treballs, en les últimes setmanes s’ha completat el muntatge de l’estructura i ha començat a erigir-se la part d’obra de l’edifici. En total, el cost del projecte és de 815.000 euros, una quantitat de la Unió Europea finançarà el 50% a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER), vinculat, Estratègia de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI) del municipi i sota el lema Una manera de fer Europa. La Diputació de Castelló també participa en el finançament d’aquest projecte amb l’objectiu de promoure l’esport tradicional.

ValenciàEspañol