24.7 C
Valencia

Almassora eleva a 5,2 milions d’euros les inversions de 2020

Els col·legis Santa Quitèria i Ambaixador, junt a l’accessibilitat, copen les obres.

- Publicitat -AVL

L’equip de govern d’Almassora ultima el pressupost municipal de 2020, que situarà en 5.280,380,34 euros els plans d’inversió per a l’any vinent. La construcció dels col·legis Santa Quitèria i Ambaixador en aquesta anualitat supera els 2 milions d’euros, als quals se sumen altres obres com la conclusió de la reforma del carrer Sant Jaume o la substitució de l’enllumenat del districte marítim per leds.

Segons ha avançat l’alcaldessa, Merche Galí, la major subvenció d’aquestes inversions provindrà de la Generalitat Valenciana, que assumirà 2.254.525,68 euros per als dos col·legis inclosos en el pla Edificant i el projecte de l’Álvaro Falomir, al marge de concloure la construcció del Regina Violant. Per part seua, els fons FEDER de la Unió Europea ascendiran a 1.175.332,04 euros, mentre que la subvenció de la Diputació Provincial serà de 333.695 euros. L’Ajuntament d’Almassora afrontarà amb recursos ordinaris una suma d’1.516.827,62 euros.

Les majors quanties del pròxim exercici aniran destinades a les obres de finalització del carrer Sant Jaume (580.800 euros), la conversió en zona de vianants de la Vila (429.543,95), la millora del passeig de Vora Riu (266.200), els leds de la platja (205.000) o l’ampliació del cementeri amb un nou pavelló de nínxols. Els 200.000 euros en què està pressupostada esta actuació seran a càrrec del Pla 135 de la Diputació Provincial en cas que prospere la sol·licitud de la subvenció.

En paraules del regidor d’Hisenda, les inversions “apunten a necessitats dispars, en diferents barris i amb diferents objectius per a atendre el major nombre de sol·licituds possibles”. No en va, la suma de projectes previstos per l’equip de govern afecten des del Torrelló (58.500 euros) fins a la costa, que tindrà diferents partides per a avançar la pantalla verda del Serrallo, modernitzar l’enllumenat o millorar la senyalització.

Els comptes de 2020 inclouen també una línia nova de millora de barris perifèrics, en concret 80.000 euros que en esta ocasió es destinaran a la renovació de Corell, a escassos metres del futur centre juvenil, dotat amb 50.000 euros en els pressupostos del pròxim exercici. Boqueres també es beneficiarà de les millores en accessibilitat, amb 140.025 euros amb càrrec al Pla 135, igual que Botànic Calduch, que ho farà a través dels pressupostos participatius.

Entre les majors quanties cofinançades per la Unió Europea, al marge de les obres, figuren la implantació del servei de recollida selectiva de residus orgànics (180.000 euros), la instal·lació d’una màquina deshumidificadora en la piscina municipal per a incrementar l’eficiència energètica (160.000) o l’equipament informàtic (125.000 euros). Tot això en un pressupost que l’equip de govern presentarà a la ciutadania esta setmana.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -DiVal

Segueix-nos

12,818FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DipCas
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -Borriana_SantBlai
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Castelló de la Plana regista un nou focus de coronavirus per contacte social

Castelló de la Plana te 228 casos actius de coronavirus

Detectat un nou focus de coronavirus a Guadassuar per contacte social

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 58 positius (asimptomàtics o no)

Sanitat detecta un nou focus de coronavirus a Alberic amb 7 persones contagiades

Des que es comptabilitzen els casos de coronavirus, el municipi ha tingut 70 positius (asimptomàtics o no)

Sanitat torna a detectar un brot de coronavirus a Banyeres de Mariola per contacte social

Qualsevol ciutadà pot comprovar les dades actualitzades en la web d’informació estadística de la Conselleria de Sanitat i Salut Pública.

Alzira suma 3 focus més de coronavirus amb 18 casos en 24 hores

Tots els contagiats han sigut per contacte social.
- Advertisement -

: Valencià