Almassora juga als bons tractes per ajudar a triar joguets i jocs en la campanya de Nadal

La regidora d’Igualtat d’Almassora, Susanna Nicolau, ha presentat la iniciativa ‘Juguem als bons tractes’, impulsada pel seu departament amb la voluntat “d’ajudar a pares, mares, avis, ties… a triar joguets i jocs en aquesta campanya de Nadal”.

Per a açò, l’agent municipal d’igualtat ha elaborat una guia amb cinc consells pràctics a tindre en compte en encarregar els regals que portaran el pare Noel i els Reis Mags.

Aquest decàleg apareixerà en els 3.500 punts de llibre que ha editat el consistori i que distribuirà en els centres educatius del municipi. Els marcadors també estaran disponibles en diverses dependències municipals vinculades a l’educació, així com en la fira Expoentreteniment perquè el missatge d’aquesta iniciativa arribe a tota la població.
Un altre dels àmbits d’actuació de la campanya d’Igualtat serà el comerç local.

El consistori es valdrà dels establiments per a difondre aquesta informació i, a més, estarem presents en la Fira de Nadal que els comerciants d’Almassora ha programat per a mitjan desembre, en la qual volem promocionar aquesta guia de consells, però també la conveniència de comprar en les tendes del poble on puguem rebre l’assessorament dels professionals al capdavant dels negocis, ha assegurat Nicolau.

Els dos personatges protagonistes de la iniciativa són Mecanicesa i Queerspider, creats per l’estudi de disseny Mineral Grafics. Les imatges mostren a una princesa i a un superheroi que desenvolupen activitats “allunyades del que solem associar a aquests personatges” i que per tant “conviden al fet que deixem que les xiquetes i els xiquets trien lliurement l’estil de jocs i de joguets que volen, sense el condicionament de les persones adultes”, ha manifestat l’agent municipal d’igualtat, Ana García.

Emmarcada en la campanya perenne del departament d’Igualtat Fem tractes amb els bons tractes, la nova iniciativa de la Regidoria d’Igualtat convida a triar joguets que fomenten el respecte, l’expressió emocional i el treball en equip i a evitar aquells que es basen en la violència. Una altra de les anotacions de decàleg fa referència a aquells joguets o colors que tradicionalment es classifiquen com a masculins o femení i anima a oblidar aquestes limitacions.

Entre les accions més destacades que el departament d’Igualtat ha portat a terme figura la creació una llista amb més d’un centenar de cançons els missatges de les quals estan relacionats amb l’apoderament de la dona. Ambocasió del 25 de novembre, Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència de Gènere, aquest servei municipal va editar calendaris de butxaca en els quals s’arrepleguen tots els serveis municipals d’atenció i assessorament a les víctimes i, al costat de la va organitzar activitats culturals com l’exposició fotogràfica ‘No més princeses’ o la representació de l’obra ‘Besa’m fins que la teua mort ens separe’.

CatalanSpanish