Almassora reprén l’enderrocament del Grup B 22 anys després

El conseller d'Habitatge certifica 'in situ' l'inici de les obres de demolició.

L’edifici 167 de l’avinguda José Ortiz d’Almassora ha començat hui la seua desaparició definitiva 22 anys després de l’enderrocament de els 56 primers habitatges. El conseller d’Habitatge, Rubén Martínez Dalmau, ha visitat la zona al costat de l’alcaldessa, Merche Galí, per a presenciar l’inici d’uns treballs que tenen un termini d’execució de tres mesos i que han arrancat ja a l’interior del bloc.

El cap d’obra de l’empresa Construccions i Desmunts Ribera Navarra S.A., el director general de l’Entitat Valenciana d’Habitatge i Sòl (Evha) de la Generalitat Valenciana, Alberto Aznar, i representants del veïnat s’han acostat fins a la zona on els operaris han començat a barrar el perímetre del bloc per a garantir la seguretat dels transeünts durant l’enderrocament.

Tal com ha indicat l’empresa adjudicatària dels treballs, durant estes festes està previst el desmuntatge d’estructures internes, la retirada de les canalitzacions i xarxa elèctrica, els sanitaris i el gruix de la demolició queda programat per a després de Nadal amb la intenció de reduir les molèsties a un veïnat que, previsiblement, passarà més temps a casa durant les celebracions nadalenques.

Tots estos treballs que ja han començat permetran revisar les instal·lacions, retirar el fem acumulat durant anys i els voluminosos abandonats a l’interior del bloc per a eliminar finalment banys i cuines, tot això a mà amb l’objectiu de minimitzar els sorolls als residents de l’edifici contigu.

L’empresa ja ha fixat el clos perimetral i ha instal·lat la senyalització de les obres per a evitar l’accés a personal alié als treballs. Després d’estes labors quedarà lliure l’armadura de l’edifici, que començarà a derrocar-se després de Reis mitjançant treballs més pesats amb maquinària específica. Serà llavors quan quede restringit el pas de vianants per l’avinguda José Ortiz, que es limitarà a la vorera nord perquè no existisca risc per als transeünts i els operaris disposen de més espai per a treballar amb comoditat.

A més, la Conselleria i l’empresa encarregada dels treballs han editat uns fullets informatius sobre el pla d’obra i s’han compromés a tindre reunions amb els veïns per a detallar-los les tasques a executar i el calendari que marcarà la demolició de els 38 habitatges després que en 1998 tinguera lloc el primer enderrocament.

Galí ha agraït al conseller Martínez Dalmau i a la seua antecessora, María José Salvador, “tots els tràmits realitzats perquè les promeses anteriors es convertisquen hui en una realitat, dotada de pressupost i vertadera voluntat política”. No en va, l’empresa ha guanyat el concurs d’adjudicació amb una oferta de 269.047,05 euros.

CatalanSpanish