Almassora, primer municipi valencià a acollir un campionat de motonàutica

Més de 20 pilots amb una llarga trajectòria es trobaran al ‘Campeonato de Motos de Agua de Aragón‘, la quarta etapa del qual se celebrarà a la platja d’Almassora.

L’esdeveniment, programat per al pròxim 15 de setembre, convertirà el municipi en pioner en la celebració de competicions d’esta disciplina a la Comunitat Valenciana. La prova comptarà amb sis carreres, les quals el públic podrà seguir des de la riba, posat que el disseny del circuit està concebut perquè “tots i totes puguen gaudir de l’espectacularitat d’este esport i puguen veure perfectament la competició”, en paraules de l’organitzador del campionat, el pilot almassorí Rafa Puig.

Precisament Puig ha valorat l’orografia de la costa del municipi, la qual permet “que les motos puguen accedir amb facilitat a la costa” i que la carrera siga “ràpida, àgil i molt segura per als pilots, els qui tindran gran visibilitat”.

Estos motius han portat a esportistes de la talla de Juan Aloguín (campió d’Europa en nombroses ocasions i huit vegades campió d’Espanya) i de David Rodríguez (vigent subcampió europeu) a unir-se a la competició que se celebrarà a Almassora i que estarà integrada en el circuit del campionat aragonés.

L’Ajuntament d’Almassora, a través del Servei Esportiu Municipal (SEM), col·labora amb el club en l’organització d’este esdeveniment que “demostra, una vegada més, que la nostra costa és un espai únic per a la celebració d’este tipus de competicions, gràcies a les quals rebem visitants que estimulen l’economia del municipi, a més d’acostar a la ciutadania els esports que no coneixen”, com ha apuntat el regidor d’Esports, Xavier Trenco.

L’edil també ha reconegut el gran esforç del recentment fundat Club Motonàutica Almassora, promotor la prova, el qual “ha tingut el detall de comptar amb empreses locals per a la prestació de serveis als esportistes i als visitants”. En este sentit, Trenco ha recordat que “treballem per a portar a Almassora nous esdeveniments esportius i en els últims anys hem aconseguit que la platja aculla altres dues noves proves de rellevància que se celebren cada estiu”.

Solidaritat i animació familiar
El campionat comptarà amb diverses activitats d’animació relacionades amb els esports aquàtics que faran les delícies dels més xicotets. Xiquetes i xiquets podran muntar en taules de surf elèctriques, caiacs i les mateixes motos d’aigua i iniciar-se en pràctiques com el pàdel surf, amb les quals, a més, podran col·laborar amb l’Associació Síndrome de Down de Castelló.

La jornada inclourà també espectaculars exhibicions de Flyboard, visibles des de la pràctica totalitat de la platja d’Almassora a causa de l’altura que assoleixen estes taules.

CatalàEspañol