Almassora en el Pla d’Ocupació de 2019 destinarà 200.000 euros

El Pla d’Ocupació Municipal de 2019 estarà dotat amb 200.000 euros, uns fons amb els quals l’Ajuntament d’Almassora preveu contractar 21 persones en situació de desocupació.

Així ho ha confirmat el regidor d’Ocupació, Roger Beltrán, qui ha incidit en la utilitat d’aquesta iniciativa perquè “les veïnes i els veïns castigats per la falta d’oportunitats es reenganxen al mercat laboral amb tasques que els proporcionen experiència per a l’obtenció d’un treball en el futur”.

Tant és així que l’equip de govern ha augmentat un 3% la partida econòmica destinada a aquest pla municipal, per la qual cosa les places passaran de les 15 oferides en 2018 a les 21 contractacions. Els i les professionals seleccionats s’incorporaran a la plantilla municipal de manera escalonada durant tot l’exercici i la vigència dels contractes previstos oscil·lara entre els sis i els huit mesos.

Durant tots aquest període, el personal contractat a través del Pla d’Ocupació Municipal rebrà un salari de 900 euros, als quals cal sumar les pagues extraordinàries i les indemnitzacions que rebran després de la liquidació. Està previst que les primeres incorporacions es realitzen durant el mes d’abril, per la qual cosa el consistori sol·licitarà la remissió de candidatures al servei autonòmic d’ocupació Labora a la fi de febrer.

Per al regidor d’Ocupació, els perfils professionals amb escassa formació “són els que majors dificultats tenen per a trobar un treball de qualitat i estable, una dinàmica que volem trencar amb aquest pla municipal, amb el qual també contribuïm a la recuperació del mercat laboral valencià i amb el qual Almassora se suma a aquest descens del 5,6% de l’atur registrat en 2018 en la Comunitat Valenciana”.

En aquest sentit, Beltrán ha recordat que per a optar a aquests 21 llocs de treball, és necessari que els ciutadans i ciutadanes interessats estan donats d’alta com a demandants d’ocupació si bé no podran accedir al programa les persones que ja hagen sigut beneficiàries del mateix en els últims tres anys.

El comité de selecció baremarà factors com l’antiguitat com a desocupats, les càrregues familiars, les situacions de discapacitat o l’edat dels candidats a l’hora de crear la borsa de treball de la qual es nodrirà aquest XI Pla d’Ocupació Municipal.

Cal recordar que aquesta iniciativa se suma al programa per a la capacitació professional de persones en risc d’exclusió que activarà la Regidoria de Serveis Socials. El departament d’Ocupació també s’adherirà durant aquest exercici a programes impulsats des de les administracions estatal i provincial, així com als plans EmcordEmcorp i Avalem Joves de la Conselleria de Treball i Economia Sostenible.

ValenciàEspañol