Almassora ofereix més de 120 actes gratuïts en les festes del Roser

La Junta Local de Festes inicia demà el repartiment del programa a l’entrada del consistori.

La regidora de Festes d’Almassora, Isladis Falcó, ha presentat este migdia el programa d’actes en honor a la Mare de Déu del Roser, acompanyada del nou president de la Junta Local de Festes, Santiago López.

En esta ocasió el programa de Festes, compta amb més de 120 activitats gratuïtes, a més de diferents novetats.

Entre els actes més multitudinaris figura el Dia dels Majors, cita que comptarà amb la música d’Elsa Baeza i Carlos Luna en la vesprada del dimarts 8. Les persones que desitgen participar tenen entre demà i el divendres per a reservar plaça de 9.30 a 13 hores. En el cas del pa i porta previst per al divendres 11, la sol·licitud de plaça s’estendrà fins al dia 8, mentre que la Caragolà del diumenge 13 mantindrà les inscripcions fins al divendres 11.

Les festes, que s’estendran entre este divendres i el diumenge 13, arrancaran amb la visita a les persones de més edat de la localitat i inclouran, a les 20 hores, la missa i benedicció de la imatge de la Mare de Déu del Roser restaurada, així com una nova bandera de la cort d’honor. Com de costum, en eixa jornada tindrà lloc la inauguració del casal del vi i del Recinte Fester. Serà, per tant, la primera nit en actiu del servei de Bus de la Festa amb parades a demanda.

En l’apartat musical cobra rellevància el tribut a Manolo García (dissabte 5, 20 hores) i el concert de Mojinos Escozíos (dissabte 12, 00.00 hores), tots dos en la plaça d’Espanya. Este escenari acollirà també l’espectacle final de festa amb l’actuació del Mago Joel, guanyador de Got Talent Magic i finalista de Got Talent en la vesprada de l’últim diumenge de celebracions.

El Recinte Fester, per part seua, obrirà sis nits entre este divendres i el dissabte 12 per a concentrar l’activitat en el camí Benafelí i evitar molèsties en la resta del municipi.
Per part seua, el cartell taurí iniciarà la seua activitat el dissabte a les 11.30 hores amb el tancament de vaques salvatges de Partido de Resina. ‘Pesadilla’, de la ramaderia Guadalmena, serà el primer bou a eixir a la Vila d’Almassora, que albergarà exhibicions tots els dies a excepció dels dos diumenges. Fins a 13 cerrils formen el cartell taurí del Roser.

 

D’altra banda, Falcó ha recordat que el muntatge de la fonda del vi obliga a traslladar des de demà i fins al divendres 18 d’octubre el mercat ambulant al carrer Sant Jaume. L’edil ha demanat disculpes per les molèsties que puguen causar els festejos al veïnat i ha animat a “divertir-se respectant el mobiliari i a la resta de persones i, per descomptat, sense caure en cap mena d’abús o conducta incívica”.

A més, l’edil ha sol·licitat la col·laboració de les penyes per al reciclatge de vidre, cartó i plàstic durant les festes. El concurs Ecopeña, patrocinat per FCC, tornarà a premiar amb una cistella de productes gastronòmics al col·lectiu que més envasos entregue. La bàscula estarà instal·lada en la plaça Santa Teresa els dies 7 i 10 de 12 a 16 hores.

Programación fiestas Roser

CatalanSpanish