La Policia Local d’Almassora llança una App amb alarmes per a persones majors i víctimes de violència de gènere

Els avisos arriben en menys de 10 segons a la central

La Policia Local d’Almassora obri un nou canal de comunicació amb la ciutadania a través del telèfon mòbil, en el qual la rapidesa en l’assistència d’emergències és la principal prioritat. Per això la nova aplicació mòbil té entre les principals funcions amb un apartat d’alertes en el que un gran botó roig amb la inscripció SOS permetrà a les ciutadanes i als ciutadans sol·licitar l’ajuda policial.

“En menys de 10 segons, l’avís arriba fins a la central de la Policia Local, la qual es posarà en contacte amb el telèfon que ha emés el senyal d’emergència i destinarà els recursos necessaris per a la resolució de la incidència”, ha destacat l’edil de Seguretat Ciutadana, Roger Beltrán. El regidor ha presentat la nova aplicació al costat del comissari cap del cos local, Roberto Verdoy, a qui ha felicitat per aquesta iniciativa com a “bon exemple de tots els usos positius que tenen les noves tecnologies”.

El cap policial ha explicat que l’App rebrà el nom de Sys007, com a recurs perquè la població recorde el número de telèfon directe de la Policia Local (964 56 00 07). Verdoy ha apuntat al “contacte permanent amb la població” i “l’atenció als perfils més vulnerables” com a principals motivacions per a la implantació de l’aplicació.

Per a la correcta utilització d’aquesta eina, les veïnes i els veïns hauran d’acudir a la Policia Local i registrar-se com a usuaris, així com facilitar informació sobre les seues necessitats personals per a configurar correctament el sistema d’avisos.

D’aquesta manera, el cos de seguretat garanteix la protecció de dades i d’informació confidencial i pot definir els protocols de resposta a aplicar en cada cas per a guanyar temps en situació d’emergència.

En el cas de les persones majors, seran els i les agents els que assistisquen a aquelles que ho necessiten en la instal·lació de Sys007, un recurs que estarà disponible a partir del pròxim dilluns, 15 d’abril i l’ús del qual és totalment gratuït, si bé la Policia Local demana “responsabilitat” a l’hora de recórrer a la funció d’emergències. La nova App està connectada amb el sistema Syspol i també permetrà a la ciutadania enviar informació sobre incidències en la via pública relacionades amb l’asfaltat, les voreres, la neteja, el mobiliari urbà o la senyalització la gestió de la qual competisca a la Policia Local.

Canal per a persones amb dificultats auditives

L’eina desenvolupada per a la Policia Local d’Almassora compta amb un canal de comunicació per a persones amb dificultats auditives, que permetrà parlar amb els agents mitjançant missatges de xat. Gràcies a aquesta funció, “obrim la comunicació d’emergències a aquest grup de la població que, amb els mètodes tradicionals, té molt difícil fer-nos arribar la informació de manera instantània”, segons Verdoy.

ValenciàEspañol