29.8 C
Valencia

Almassora inaugura el pressupost 2020 amb els dissenys dels col·legis Santa Quitèria i Ambaixador

La suma de la proposta, que acaba el dilluns, supera els 600.000 euros.

- Publicitat -AVL

L’Ajuntament d’Almassora ha inaugurat el pressupost 2020, aprovat ahir dilluns en ple, amb la invitació a les dues signatures que van guanyar els concursos de disseny dels col·legis Santa Quitèria i Ambaixador Beltrán perquè presenten les seues respectives ofertes per a la redacció dels projectes. La suma que el consistori ha reservat en els seus comptes d’enguany ascendeix a 601.367,97 euros, que posteriorment transferirà la Generalitat Valenciana.

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha puntualitzat que la invitació és el procediment habitual que segueix el departament de Contractació en tractar-se de sengles concursos d’idees. Per això, els estudis externs que van guanyar totes dues convocatòries tenen fins dilluns que ve 20 per a presentar les seues ofertes, que han d’ajustar-se als dissenys inicials, i licitar per l’adjudicació.

L’edificació de tots dos col·legis supera els 10,2 milions d’euros i permetrà eliminar els barracons del Santa Quitèria –creat en aules provisionals en 2010- i construir un nou Ambaixador Beltrán en l’emplaçament actual però ampliat. La redacció del projecte d’aquest centre compta amb un pressupost de 345.658,54 euros, mentre que el gabinet extern que va guanyar el disseny del Santa Quitèria disposa d’un límit de 255.709,43 euros.

En el cas del disseny del col·legi Ambaixador Beltrán, un concurs al qual es van presentar 14 ofertes, el guanyador va ser Durán Moreno Arquitectos SLP. Haurà d’ajustar el seu projecte a l’enderrocament dels dos edificis del recinte actual, a més dels murs perimetrals i el clos, així com els antics habitatges de mestres, atés que el futur centre serà més ampli que l’actual. El centre està previst en un solar de 5.700 metres quadrats amb sis unitats d’Infantil, 12 de Primària i menjador per a 360 comensals distribuïts en dos torns. L’enderrocament i construcció en la ubicació actual eixirà a concurs públic per 6,1 milions d’euros.

Per part seua, la guanyadora del certamen d’idees del Santa Quitèria, al qual es van presentar sis candidatures, va ser l’UTE Francisco Luis Miravete Martín, Francesc de Paula García Martínez, Dirección y control técnico de obras y proyectos SL y Leing SL. Les obres eixiran a licitació per 4.153.914,66 euros per a edificar al carrer Drets Humans i abandonar els barracons de 2010. El disseny s’ajustarà a una superfície de 5.041,70 metres quadrats amb tres unitats d’Infantil, sis de Primària i menjador per a 180 comensals en dos torns.

La tramitació de tots dos expedients figura ja en la Plataforma de Contractació de l’Estat i permet obrir les ofertes a través d’un procediment negociat sense publicitat, com contempla la Llei de Contractes del Sector Públic. Aquest tràmit suposa un pas més en el pla Edificant, la delegació de competències del qual a l’Ajuntament per a la construcció d’aquests dos col·legis va ser aprovada pel ple el 13 de juliol de 2018 amb els vots favorables de PSOE, Compromís i Se Puede. El PP va presentar esmenes per a rebutjar la delegació de competències que suposaria la paralització del procés.

: Valencià

- Advertisement -
- Publicitat -GVA_CEICE

Segueix-nos

12,772FansLike
978FollowersFollow
2,458FollowersFollow

També és notícia

- Publicitat -DiVal
- Publicitat -DipCas
- Publicitat -onda
- Publicitat -Brobit

Notícies relacionades

Sanitat prorroga durant 21 dies més les mesures restrictives per a la Comunitat Valenciana des de dilluns que ve

La Comunitat Valenciana registra 707 nous casos de coronavirus i 688 altes a pacients

L’AVL reivindica la figura literària de Carmelina Sánchez-Cultillas

Dona rebel, apassionada, lluitadora, forta, a més d’escriptora excepcional de les lletres valencianes del segle XX han sigut alguns dels molts qualificatius pronunciats en la Jornada Feminari en homenatge a Carmelina Sánchez-Cutillas, Escriptora de l’Any 2020, organitzada per l’Acadèmia Valenciana de la Llengua.

La Generalitat convoca oposicions per a formar part de l’escala d’orientadors de Labora

Amb aquestes proves Labora pretén oferir estabilitat a un servei fonamental per a la ciutadania

La Pobla de Vallbona destina 290.000 euros de la venda de parcel·les a inversions

Càmeres de seguretat, col·lectors per a pluvials, maquinària per a via pública i equipament de comunicació centraren la inversió afectada a venda de parcel·les.

Nuria Enguita s’incorpora com a directora de l’IVAM

El projecte de Nuria Enguita inclou un acurat treball dels fons del museu, la rellevància de la investigació, la col·laboració publicoprivada i l'activitat educativa de la institució
- Advertisement -

: Valencià