El pressupost d’Almassora puja un 34,2% fins a aconseguir els 30,1 milions en 2019

L’alcaldessa d’Almassora, Merche Galí, ha tancat ja el pressupost de 2019, uns comptes municipals que li ha lliurat el regidor d’Hisenda, Santiago Agustí, i que pujaran un 34,2% en solament un any fins a aconseguir els 30,1 milions d’euros sense apujar impostos ni concertar crèdits.

Els representants municipals han incidit que aquesta dada és “la millor de la dècada” i permet situar les arques públiques en els nivells previs a la crisi.

Agustí detallarà cada capítol dels comptes als portaveus de l’oposició aquest dilluns i un dia després els presentarà en roda de premsa al costat de la primera tinent d’alcaldessa, Susanna Nicolau, si bé ha avançat que les subvencions europees i autonòmiques permetran aconseguir una xifra inèdita a Almassora fora de l’època del “boom” immobiliari. “Les ajudes EDUSI i Edificant, que hem aconseguit a força de molt esforç, seran la clau dels comptes de 2019 i permetran redoblar inversions impensables per a un municipi de la nostra grandària”, segons el regidor d’Hisenda.

Tal com ha recordat aquesta part, en la legislatura 2011-2015 el pressupost no va passar dels 21,6 milions d’euros i en l’actual el rècord ho ostenta l’exercici vigent amb 22,4 milions d’euros. Incrementar-ho en 7,7 milions d’euros en un únic any sense apujar impostos a la ciutadania és possible gràcies a les subvencions de la Unió Europea en el marc dels fons Feder i de la Generalitat Valenciana a través del pla Edificant per a la construcció i reforma de centres educatius.

Molt per darrere quedaran les ajudes de la Diputació Provincial, amb prop de 333.000 euros que destinarà la institució a Almassora.

Agustí ha agraït “l’esforç titànic” dels tècnics municipals per a tancar els comptes en aquestes dates i que puguen aprovar-se en el ple ordinari d’aquest mes, “esperem que amb el suport de tots els grups perquè no entendríem un vot negatiu al pressupost més ambiciós de la dècada, sense nous préstecs ni pujades d’impostos, sensible amb la creació d’ocupació en 2019 i amb les subvencions garantides, com proven els documents d’Intervenció”.

De fet, els comptes del pròxim any tornaran a reduir les despeses financeres a causa de l’amortització del deute que va contractar l’anterior equip de govern. L’alcaldessa d’Almassora ha recordat que l’actual no ha signat nous préstecs en cap any d’aquesta legislatura. “Al contrari, ha sigut la nostra voluntat reduir aquestes càrregues que heretem en 2015 i així ho hem fet”, segons Galí.

“De nou, les dades es posen de la nostra part i ratifiquen una gestió econòmica rigorosa des de tots els departaments enfront d’altres èpoques en què els diners del contribuent i el dels préstecs era per a pagar sentències urbanístiques”, ha recalcat. En 2019, el de l’Ajuntament serà per a inversions “molt necessàries” i el de la Generalitat Valenciana, per a “imprescindibles” en matèria educativa, com els col·legis Regina Violant i Santa Quitèria.

CatalanSpanish