Les queixes per molèsties de casals descendeixen un 18% en les festes del Roser d’Almassora

La Policia Local d’Almassora ha realitzat 394 intervencions durant les festes de la Mare de Déu de Roser, de les quals la gran majoria han correspost a actes taurins i avisos per molèsties veïnals. En aquest últim camp, resulta significativa la reducció per les molèsties generades per casals, les quals han descendit un 18% respecte a les celebracions del 2017 i s’han situat en 36, tal com arreplega el balanç de seguretat realitzat per la Policia Local.

Els avisos derivats de l’activitat del Recinte Fester s’han eliminat totalment, igual que les queixes en el Casal del Vi i per molèsties d’establiments públics. “La Policia Local ha realitzat més controls en colles i penyes, la qual cosa s’ha traduït en un descens de les queixes” en unes festes que han sigut “molt positives per al comerç local” i en les quals hi ha hagut “una gran participació de gent de dins i de fora d’Almassora”, com ha apuntat el regidor de Seguretat Ciutadana, Roger Beltrán.

En total, la Policia Local ha formalitzat 13 sancions per infraccions de les ordenances municipals de seguretat ciutadana, 10 de les quals han correspost a l’abandó de residus en la via pública. Quatre han sigut les actuacions amb menors en les quals ha intervingut el cos municipal i tres els adolescents que han sigut lliurats als seus pares o tutors legals com a conseqüència dels conflictes ocasionats. Quant a l’assistència sanitària a la ciutadania, els casos en les quals ha sigut necessària l’ajuda de la Policia Local han descendit un 43% fins a situar-se en 12, dos dels quals han sigut a dones que s’han posat de part.

En l’àmbit del recinte taurí, han crescut els avisos a menors de 16 anys, la presència dels quals està limitada durant les exhibicions d’astats. En aquest sentit, els agents han realitzat un total de 218 intervencions, que se sumen a les sis actuacions dutes a terme per la Policia Local en relació amb persones ferides en aquests actes. D’aquestes, una ha sigut una agafada lleu, una altra per contusions i altres quatre han correspost a caigudes que han sigut ateses en el moment.

La regidora de Festes, Isladis Falcó, ha agraït “el civisme amb el qual la ciutadania ha viscut els més de cent actes programats” i ha reconegut “el paper fonamental dels col·laboradors taurins i de la Policia Local la presència de la qual ha sigut constant al llarg de tota la setmana en el recinte taurí i en la infermeria”.

Un 40% més d’identificacions
El cos de seguretat municipal ha realitzat un total de 38 identificacions al llarg dels festejos, la qual cosa suposa un 40% més d’intervencions que en 2017. El comissari cap de la Policia Local d’Almassora, Roberto Verdoy, ha volgut incidir en l’efectivitat d’aquesta mesura, que ha permés triplicar les denúncies per infraccions greus com la tinença d’armes i de drogues i per la participació en baralles.

ValenciàEspañol