María Portalés Montañana nomenada reina de les festes d’Almassora 2018

La jove rep la placa acreditativa al costat de les sis dames de la seua cort d'honor.

314

La corporació municipal, reunida en sessió plenària extraordinària, ratificarà aquesta vesprada el nomenament de María Portalés Montañana com a reina de les festes d’Almassora 2018. La jove accedirà al càrrec al costat de les sis dames que formen la seua cort d’honor: Carmen Claverías Sedeño, Arantxa Escuder Ibáñez, Carla Fuster Andrés, Sandra García Moreno, María Gómez Muñoz i María Moya Mingol.

Després de l’obertura del ple a les 20 hores intervindrà la regidora de Festes, Isladis Falcó, que llegirà la proposta de la Junta Local de Festes per al nomenament de les set representants, que accediran a la sala en la qual esperaran els seus familiars i la reina i les dames sortints. María Portalés Montañana ocuparà la taula de la presidència al costat de l’alcaldessa, Merche Galí, i la primera tinent d’alcalde, Susanna Nicolau, a més de la reina 2017, Paula Cubertorer Llop.

A continuació, la primera edil cedirà un torn de paraula als portaveus de tots els grups, que intervindran per a felicitar a les joves i votaran el nomenament a mà alçada abans del discurs institucional de l’alcaldessa. Una vegada ratificada la designació, María Portalés i les dames rebran la placa acreditativa en record d’aquest dia i del seu accés al càrrec.

“Convertir-se en reina de les festes i cort d’honor suposa complir un somni individual, però va molt més enllà perquè ratifica el compromís amb la tradició i suposa l’obertura d’un nou cicle”, ha declarat la regidora de Festes. Falcó ha tingut paraules d’agraïment per a la reina 2017, “que sempre ho serà perquè l’any passa però el càrrec roman”, i per a les dames Alba Caravaca Bernal, Irene Delgado Puig, Mónica Moral Grifo i Andrea Sánchez Giménez per la seua dedicació durant un exercici que culminarà al maig amb la presentació en el Recinte Fester.

L’acte finalitzarà amb la disparada del castell de focs artificials en la plaça d’Espanya i el brindis d’honor que se servirà en l’aula de formació de l’Ajuntament d’Almassora per a festejar el nomenament. Així arrancarà el compte arrere cap a les festes de Santa Quitèria, el programa de la qual d’actes ultimen els voluntaris de la Junta Local de Festes (JLF). El primer serà la presentació de la reina el divendres 11 de maig. El gruix de les celebracions patronals es desenvoluparà entre el 18 i el 27 de maig.

Cal recordar que els interessats a il·lustrar el cartell de festes tenen fins al pròxim 21 de març per a presentar les seues obres en la regidoria de l’àrea. L’Ajuntament premiarà amb 600 euros al guanyador del certamen, mentre que el concurs de fotografia taurina estableix un guardó de 300 euros per al primer classificat i un accèssit de 200 euros per al segon premiat.