Almassora reparteix botelles per a netejar l’orina de mascotes al carrer

La campanya involucra a Policia Local per a informar els propietaris de gossos.

L’Ajuntament d’Almassora ha iniciat este matí el repartiment de botelles perquè els propietaris de mascotes puguen netejar l’orina dels seus animals en la via pública i millorar així la higiene de la ciutat. El mostrador de la planta baixa és l’escenari triat per a la recollida dels 500 recipients que el departament de Medi Ambient distribueix de manera gratuïta.

La campanya involucra a la Policia Local perquè els agents informen les persones que passegen a les seues mascotes que el consistori posa a la seua disposició botelles amb les quals eliminar les restes de la via pública. No en va, embrutar els carrers o el mobiliari urbà és considerat infracció lleu dins de l’ordenança municipal i comporta multes de 30,05 i 601,01 euros.

A més del repartiment dels recipients, l’Ajuntament d’Almassora ha editat un vídeo de poc més d’un minut que proposa “accions molt senzilles” per a evitar que l’orina de les mascotes deteriore la ciutat. La projecció recomana educar a les mascotes perquè utilitzen els ‘pipican’ o aprofitar el clavegueram, però mai permetre que els gossos facen les seues necessitats als parcs infantils, les voreres o les façanes d’edificis i tampoc està permés que orine nen els pneumàtics dels vehicles estacionats ni en el mobiliari urbà.

Segons indiquen des del departament de Medi Ambient, l’acció serà més efectiva si les persones propietàries dels animals dilueixen vinagre en l’aigua del flascó, atés que reacciona contra els bacteris i allibera de taques i males olors. De fet, una cara de la botella conté l’escut de l’Ajuntament d’Almassora i el logo de la regidoria i l’altra indica amb una marca la quantitat d’aigua i vinagre recomanats.

La campanya entra en vigor hui, coincidint amb la celebració del Dia dels Drets dels Animals la setmana vinent, “ja que complir amb les obligacions que tenim com a propietaris de mascotes és també una manera de respectar-les, a més de garantir una millor convivència amb la resta de la població i una mostra de responsabilitat cap a l’entorn”, segons la regidora de Medi Ambient, María José Tormo.

En este sentit, Tormo ha recordat que, al marge de l’efecte que causa en façanes i mobiliari, l’orina que es filtra danya elements com els fanals “la reposició dels quals suposa un cost molt elevat per als fons municipals, que no són una altra cosa que els diners que paguen els contribuents a través dels seus impostos”.

ValenciàEspañol