Almassora suspén la celebració de la Matxà de Sant Antoni

La missa, amb aforament reduït al 30%, és l'únic acte que tindrà lloc dissabte que ve.

La Regidoria de Festes de l’Ajuntament d’Almassora ha suspés la celebració de la Matxà de Sant Antoni prevista per al pròxim cap de setmana. A causa de la situació sanitària actual provocada per la pandèmia de la COVID-19, el consistori ha optat per cancel·lar un festeig que atreia centenars de famílies a la Vila acompanyats pels seus animals. L’equip de govern ha decidit mantenir la missa del dissabte 17, a partir de les 19 hores, amb l’aforament reduït al 30% per a respectar la distància de seguretat entre tots els assistents.

La regidora de Festes, Isladis Falcó, ha acordat al costat del rector de l’església Nativitat, Juan Àngel Tapiador, mantenir únicament la tradicional missa però sense la benedicció dels animals. La Nativitat acollirà la cita el dissabte a les 19 hores amb un aforament reduït al 30%, amb l’objectiu de guardar la distància de seguretat per a evitar contagis entre els assistents. A més, el veïnat del carrer Sant Antoni va traslladar a l’edil l’opció de conservar la imatge del sant exposada a la casa del clavari d’enguany, Buenaventura Palazón.

Cal recordar que la celebració de la Matxà de Sant Antoni a Almassora va ser declarada d’Interés Turístic Provincial en 2019. La passió dels clavaris, les voltes a cavall per als menors, el menjar en Santa Quitèria, la participació d’entitats i veïnat per a aportar mones, dolços, pa i altres aliments a l’església per a la seua benedicció, la presència de Tambors de Passió i associacions juvenils, la missa en honor a Sant Antoni per a beneir a les mascotes, les fogueres i el ‘porrat’ popular per a sopar al carrer del patró dels animals converteixen esta celebració en un festeig únic i tradicional de la localitat.

Dades COVID-19

D’altra banda, la Conselleria de Sanitat de la Generalitat Valenciana ha traslladat este matí la xifra dels últims resultats de les proves PCR realitzades a diversos veïns d’Almassora durant les últimes dos setmanes.

La Conselleria ha notificat 134 casos positius entre el veïnat de la localitat que coincideixen amb la celebració de Nadal. D’esta manera, les mesures adoptades en el decret d’alcaldia publicat el passat 29 de desembre s’estenen fins dissabte que ve 23 de gener.

CatalanSpanish