Almassora obrirà el cicle taurí de Santa Quitèria amb un tancament de bous

L’Ajuntament d’Almassora i quatre penyes taurines han aconseguit un acord per a la celebració del tancament de bous en les pròximes festes de Santa Quitèria. Segons ha confirmat la regidora de l’àrea, Isladis Falcó, les entitats patrocinadores que se sumen a la carrera pels carrers de la Vila són: El Caragol, Aficionats al Bou, El Trasto i Aficionades Taurines.

L’adquisició conjunta del lot de cerrils permetrà celebrar el tancament el primer dissabte de festes de maig, el dia 18, com a inici del cartell taurí de Santa Quitèria. La carrera obrirà les exhibicions en honor a la patrona igual que va ocórrer en els festejos d’octubre gràcies a l’aliança entre el consistori i les penyes El Caragol i Aficionats al Bou. En aquella ocasió, el ferro triat va ser el de Albarreal.

Després de la reunió mantinguda en la nit del dimecres entre els presidents de les penyes i la regidora de Festes, aquesta ha traslladat el seu “enorme agraïment” a les quatre agrupacions patrocinadores “per l’esforç econòmic i la voluntat d’acord mostrats perquè el tancament torne a estar present en la setmana gran d’Almassora”. En paraules de Falcó, “l’estreta col·laboració” de les agrupacions ha sigut “total” des del primer moment per a materialitzar el tancament de bous cerrils.

En aquesta línia, la intenció de les entitats patrocinadores implica desplaçar-se el mes vinent de febrer a diferents ramaderies per a triar el lot dels sis bous per a la popular carrera pel barri antic. Igual que en l’edició d’octubre, la regidora ha mostrat la voluntat de “consens” entre tots els participants “per a optar a un lot a l’altura del cartell taurí d’Almassora que ens permeta consolidar en el calendari festiu aquesta cita que situa al nostre municipi com a epicentre turístic per a afeccionats i corredors”.

El cicle festiu en honor a Santa Quitèria arrancarà el divendres 17 de maig, si bé la programació començarà una setmana abans, el divendres 10, amb la gala de presentació de Núria Alcalde Vedrí com a reina de les festes i les seues dames. La cerimònia tindrà lloc en el Recinte Fester després que les autoritats recullen a la màxima representant festiva en el seu domicili i l’acompanyen a la carpa del camí Benafelí, on prendrà el revele a María Portalés Montañana.

Com de costum, l’endemà tindrà lloc el Pregó anunciador de les festes, cavalcada que recorrerà l’itinerari habitual fins a la llotja situada al carrer Trinitat, on el pregoner llegirà a cavall els versos que indiquen l’inici dels festejos davant les autoritats. Un dia després els romers es desplaçaran fins a l’ermita de Santa Quitèria per a traslladar a la patrona fins al municipi.

CatalanSpanish