Almassora obri el plaça per a la inscripció de locals en la VIII Ruta de la Tapa i el Vi

Els hostalers poden confirmar la seua participació en la iniciativa gastronòmica fins al pròxim 2 de març.

479

La Regidoria de Comerç i Divino Vins han obert la inscripció per a la vuitena edició de la Ruta de la Tapa i el Vi, que es celebrarà entre el dijous 29 de març i el diumenge 29 d’abril. El procediment podrà completar-se fins divendres 2 de març i realitzar-se tant en les oficines del Servei d’Atenció i Informació Ciutadana (SIAC) com en el mateix establiment organitzador.

Així doncs, els hostalers hauran de presentar les seues propostes i relació d’ingredients per a la ‘Tapa de la Ruta’, la ‘Tapa Tambor’ i la ‘Tapa Talleres Queral‘, així com l’horari en el qual se serviran al públic aquests plats. L’import total de bars i restaurants cobraran per la tapa i la beguda haurà de ser de tres euros, “un preu molt econòmic perquè el públic puga provar multitud de propostes”, ha destacat l’edil de Comerç, Roger Beltrán.

La presentació de les tapes amb les quals els negocis competiran en aquesta edició tindrà lloc el dijous 15 de març en ‘l’Espai Mercat’. Tots els plats seran servits amb un acompanyament de vi negre (Biberus Ribera del Duero o Temptació Rioja), blanc (Flor de Taronger IGP Castelló), cervesa, refresc o aigua.

Després de depassar la vintena d’establiments adherits en les últimes edicions, “la Ruta de la Tapa segueix sent una cita fonamental en el calendari anual d’esdeveniments tant per al públic d’Almassora com per al de municipis propers”, en paraules de Beltrán. Per al regidor, una de les claus de l’èxit és “l’alta participació de bars i restaurants, distribuïts tant pel nucli urbà com en el districte marítim” un fet que “acosta la proposta a tots els veïns i veïnes”.

Cal recordar que entre les iniciatives engegades en col·laboració amb el sector hostaler en els últims mesos destaquen la II Jornades Gastronòmiques de l’Arròs i la Taronja i la I Fira del Pinxo, en la qual deu locals van participar el passat mes de novembre. Així mateix, l’àrea Turisme assessora les empreses locals per a la creació d’una associació de negocis turístics i Medi Ambient ha emprés una campanya per a implicar als locals en el reciclatge i la recollida selectiva de residus.