Un abril de tapes mil a Almassora

Prop de mig centenar de plats elaborats amb productes de proximitat componen el menú de la IX Ruta de la Tapa i el Vi d’Almassora, un esdeveniment gastronòmic que arranca hui i en el qual participen 16 locals del nucli urbà i la platja.

Per un preu de tres euros per tapa i beguda, el públic podrà degustar aquestes elaboracions tots els caps de setmana del mes d’abril i la nit de Dijous Sant.

L’equip de govern i els patrocinadors de la ruta visitaran aquest migdia alguns dels restaurants participants per tal de corroborar la qualitat dels plats servits en aquesta edició, en la qual un jurat professional determinarà quines són les tres millors receptes. El veredicte del jurat es farà públic abans de Setmana Santa i els locals triats rebran un distintiu.

Per la seua banda, l’edil de Comerç, Roger Beltrán, ha convidat “tots els veïns i veïnes d’Almassora a omplir els bars i restaurants” i a degustar aquests plats que “amb tanta cura han preparat els hostalers”. El regidor ha recordat que la coincidència de la ruta amb les festes de Pasqua i amb actes com la Trencada de l’Hora de Tambors de Passió conforma “un pla complet de gastronomia i cultura per a totes persones que visiten Almassora en aquestes dates”.

Cal destacar que tota la informació sobre la campanya, amb dades sobre els ingredients i els horaris de cada local, així com la seua ubicació, es troba recollida en l’App mòbil dissenyada per a sistemes Android i IOS, la descàrrega de la qual és gratuïta. A més, l’organització ha editat 3.000 catàlegs que podran trobar-se en els restaurants i bars adherits i a la casa consistorial.

Sorteig de cinc sopars i tres lots de vins
A més de la votació professional, la Ruta de la Tapa i el Vi manté obert el sistema de votacions populars, gràcies al qual els comensals podran donar suport a les seues tapes favorites. Entre totes les persones que participen en aquesta votació i que reunisquen els segells de sis dels establiments participants, l’organització sortejarà quatre sopars en el local guanyador de la ruta i una altra en Diví, a més de tres lots dels vins servits durant l’esdeveniment gastronòmic.

ValenciàEspañol