Les III Jornades de l’Arròs i la Taronja, una experiència de sabors en Almassora

Els fogons de sis restaurants d’Almassora es van encendre ahir a migdia per a preparar els menús de les III Jornades de l’Arròs i la Taronja, les propostes gastronòmiques de les quals es podran degustar fins al pròxim 2 de desembre en els serveis de migdia dels divendres, dissabtes i diumenges.

Per un import de 20 a 25 euros, el públic podrà gaudir de tres entrants, un plat principal i unes postres, a més d’un vi negre Biberus roble D.O. Ribera del Duero o un Flor de Taronger blanc I.G.P. Castelló.

L’alcaldessa, Merche Galí; la primera tinent d’Alcaldia, Susanna Nicolau; el regidor i Comerç, Roger Beltrán, i altres membres de l’equip executiu municipal han tastat les receptes elaborades per l’equip de cuina de El Rincón de José Antonio.

“La integració de la taronja en els entrants i les postres i l’elaboració de l’arròs en el plat principal demostren l’alt nivell dels plats que presenten els nostres cuiners i cuineres a aquestes jornades, un nivell que creix amb les treballades presentacions”, ha assenyalat Beltrán.

A més de l’esmentat local, participen en aquestes III Jornades de l’Arròs i la Taronja els restaurants Duo Gastrobar, Olisec, La Rúa Gastrobar i Casa María i l’asador Tasazu. Tots els menús proposats, així com els telèfons de contacte apareixen en els llibrets editats per la Regidoria de Comerç per a aquesta cita gastronòmica.

El departament que dirigeix Beltrán ha volgut incrementar l’atractiu d’aquestes jornades amb la realització de tres showcooking i degustacions amb xefs de referència de la província de Castelló, unes demostracions en viu que es duran a terme en interior del Mercat Central a fi de “donar valor a aquest espai com a proveïdor d’aliments de proximitat i de qualitat, com són l’arròs i la taronja”.

L’encarregada d’obrir aquests esdeveniments serà Balbi Cano, cap de cuina del Casa Rabitas (a Nules) i qui elaborarà un arròs amb fesols i naps. Les places per a aquesta sessió estan esgotades, igual que les localitats per a la degustació a càrrec del xef Emilio Miralles del pròxim divendres i per al showcooking de Pablo Solsona del 30 de novembre.

Sorteig de tres sopars
Tots els comensals que s’acosten als locals adherits a les III Jornades de l’Arròs i la Taronja per a gaudir del menú poden participar en el sorteig de tres sopars per a dues persones si emplenen les targetes que trobaran als restaurants. L’Ajuntament d’Almassora donarà a conéixer els noms de les persones guanyadores a partir del 2 de desembre.

CatalàEspañol