L’Ajuntament d’Almassora donarà suport a la vaga del pròxim 8 de març

En el municipi, l'atur de llarga durada és 28 punts superior entre les dones, que representen el 60% de les persones aturades.

649

L’Ajuntament d’Almassora donarà suport a la vaga del pròxim 8 de març, tal com va aprovar el ple el passat mes de gener. El consistori s’uneix així a reivindicació d’unes condicions socials i laborals igualitàries. “Els salaris de les dones són un 30% més baixos que els dels homes” ha recordat Nicolau, per la qual cosa ha animat “a uns i a altres” a unir-se a les accions reivindicatives previstes per al Dia Internacional de la Dona.

“És necessari acabar amb la feminització de la precarietat i amb les terribles conseqüències que açò té en les pensions de jubilació”, ha destacat l’edil d’Igualtat, Susanna Nicolau. La regidora ha posat com a exemple la incidència més gran de la desocupació entre les dones registrada en el municipi, tal com es desprén de l’últim informe elaborat pel departament de Serveis Socials.

“Quasi un 60% de la ciutadania en atur, més de 1.000 persones, són dones”, ha lamentat la regidora. Quant a la desocupació de llarga durada, la regidora ha confirmat que “a Almassora, la taxa d’afectades és 28 punts superior a les d’afectats” (un 64,21% enfront del 35,79%).

Per a Nicolau, “aquestes xifres evidencien la situació de desavantatge en la qual encara es troben les dones a Almassora i fan més que necessària la implicació total de l’Ajuntament en aquest assumpte”. En aquest sentit, l’edil ha lamentat “la falta d’unanimitat per part dels grups municipals a l’hora de donar suport a la proposta de l’equip de govern per a reclamar accions que acaben amb la bretxa salarial i la feminització de la pobresa”.

La regidora s’ha referit així a l’abstenció per part de Ciutadans en la votació de la declaració del ple de l’Ajuntament per al 8 de març, la qual defensa la creació d’una llei que garantisca la igualtat laboral i acabe amb les diferències de retribució derivades del gènere.

Com a mostra de suport a la vaga del pròxim dijous, Igualtat ha traslladat al dimarts 6 l’acte institucional en commemoració del Dia Internacional de la Dona. La concentració, prevista per a les 12.00 hores, inclourà la lectura d’un manifest i de poemes i relats escrits per dones.

Així mateix, l’equip de govern s’ha compromés “a avaluar i fer el seguiment dels acords presos en matèria d’igualtat”, tal com arreplega el document de la declaració plenària. El consistori treballa en l’elaboració d’un Pla Estratègic Transversal d’Igualtat per al conjunt del municipi i ha constituït un Comité d’Igualtat, encarregat de supervisar les actuacions internes dirigides a fomentar l’equitat en les condicions laborals dels treballadors i treballadores municipals.