La II Fira del Pinxo i el Vi d’Almassora aposta pels productes de proximitat

La Fira del Pinxo i el Vi d’Almassora va obrir ahir al públic  en una segona edició que aspira a reeditar l’èxit de públic de la primera. L’esdeveniment organitzat per les regidories de Comerç i Turisme es valdrà d’una àmplia oferta gastronòmica elaborada a força de productes de proximitat del Mercat Central per a atraure els comensals durant tot el cap de setmana.

“La utilització de carns, peixos i aliments com a fruites i verdures dels proveïdors del mercat garanteix la frescor dels ingredients i la proximitat dels punts de producció, una cosa que eleva més encara la qualitat dels pinxos d’aquesta fira”, ha destacat el regidor de Comerç, Roger Beltrán.

L’edil participarà en la inauguració de l’esdeveniment aquesta vesprada, un acte en el qual estarà acompanyat per l’equip de govern i per la reina de les festes, María Portalés, i la seua cort d’honor.

A l’oferta gastronòmica, Almassora suma activitats musicals i infantils que animaran les nits de divendres i de dissabte i el matí de diumenge. El grup de flamenc Trébede obrirà aquesta nit la fira a partir de les 19.00 hores, mentre que les versions de temes rock de Los Replicantes acompanyaran els visitants durant la vesprada de dissabte. Les atraccions infantils faran les delícies del més menut diumenge, entre les 11.00 i les 15.00 hores.

Cal destacar que els hostalers almassorins presentaran una trentena de pinxos dolços i salats que el públic podrà degustar per un import de tres euros per ració, un preu que inclou la beguda. També serà possible adquirir tiquets de dos pinxos i beguda per un import de cinc euros.

Està previst que la carpa de més de 600 metres quadrats, instal·lada en la plaça Pere Cornell, rep més d’un miler de visitants en un esdeveniment que l’Ajuntament d’Almassora ha fet coincidir amb el pont de Tot Sants per a afavorir l’arribada de visitants d’altres municipis.

Participen en aquesta II Fira del Pinxo i el Vi els restaurants Olisec, La Rua Gastrobar, Duo Restobar, El Paladar del Mercat, La Solera i Casa María, a més del local organitzador, Divino Vins.

Mercat de la Taronja
Amb l’arribada del mes de novembre, el Mercat de la Taronja obri la temporada citrícola. Els veïns podran adquirir taronges i llimes directament dels productors locals a partir d’aquest diumenge 4 i durant tota la campanya. Els llocs de venda estaran instal·lats en la plaça d’Espanya i obriran entre les 9.00 i les 13.00 hores tots els diumenges.

ValenciàEspañol