L’Escola Infantil Municipal d’Almenara serà gratuïta per als alumnes de dos anys per al pròxim curs

La Conselleria d'Educació es farà càrrec del cost amb l'objectiu d'impulsar l'educació pública. Només hauran d'abonar el servei de menjador, si ho utilitzen.

196
La modificació del reglament regulador del servici contempla l'ampliació de l'horari, la reducció dels preus públics i la simplificació dels tràmits

Els alumnes d’Educació Infantil de 2 a 3 anys que acudisquen el pròxim curs a l’Escola Infantil Municipal d’Almenara ho faran de forma gratuïta, ja que el centre públic i municipal s’acollirà al programa de la Generalitat Valenciana a través de la Conselleria d’Educació que finançarà el cost dels alumnes d’aquest curs, ja que a més de la creació d’aules de 2 anys en centres escolars, també s’aposta per impulsar les aules en les escoles infantils de gestió pública com és el cas d’Almenara. Destacar que serà la mateixa Conselleria d’Educació la que abone el cost de les places a l’Ajuntament d’Almenara.

En aquest cas, el pròxim curs, els alumnes matriculats d’aquesta edat no pagaran per les classes i solament hauran d’abonar el cost del menjador escolar, tal com succeeix en els col·legis de primària. Pròximament hi haurà una reunió informativa convocada des de l’Ajuntament d’Almenara per a donar a conéixer els detalls de cara al curs escolar 2018-2019 per als alumnes de les classes de 2 anys.

D’altra banda, destacar que per als alumnes més xicotets (menors de 2 anys) les condicions per al pròxim curs seran les mateixes que fins al moment, per la qual cosa la mensualitat de lEscola Infantil Municipal serà de 130 euros, menjador inclòs.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha valorat d’una manera “molt positiva” l’aposta de la Generalitat Valenciana per l’educació pública, i en aquest cas en l’àmbit de voler “estendre l’etapa gratuïta als escolars de 2 anys” recolzant d’aquesta manera els “centres de gestió pública directa” com és el cas del d’Almenara. D’aquesta manera “els xiquets i xiquetes de la classe de dos anys el pròxim curs no hauran d’abonar el cost de les classes, només el servei de menjador, si l’utilitzen, com en els col·legis de primària públics”.