Almenara pagarà els llibres de text dels alumnes de batxillerat a canvi de voluntariat

A canvi hauran de realitzar 60 hores de voluntariat en l'agrupació local de Protecció Civil.

326

L’Ajuntament d’Almenara iniciarà enguany el pagament dels llibres de text dels alumnes de batxillerat de la localitat que ho sol·liciten, encara que a canvi hauran de realitzar i aprendre tasques de voluntariat en Protecció Civil.

L’alcaldessa d’Almenara, Estíbaliz Pérez, ha destacat que “hem vist que els alumnes de batxillerat són els únics que no perceben ajudes per a la compra de llibres, doncs els alumnes d’infantil, primària i ESO, ja entren en el programa Xarxallibres, mentre que els universitaris compten amb les beques que ofereix el mateix Ajuntament d’Almenara”.

No obstant això aquesta mesura també té un segon vessant, la de potenciar el voluntariat, per això “volem fomentar la cultura de l’esforç, per la qual cosa a canvi del finançament dels llibres, hauran de realitzar tasques de voluntariat en Protecció Civil de la localitat”, ha puntualitzat l’alcaldessa.

En concret, segons la normativa vigent per a aquestes qüestions, el mínim d’hores a realitzar serà de 60, a més també faran un curset de formació, tindran la seua pertinent assegurança, i com no, estaran sempre acompanyats en aquestes hores pels voluntaris de Protecció Civil d’Almenara o els agents de Policia Local. Les tasques seran bàsicament de suport en esdeveniments que es realitzen en la localitat, com carreres populars o festejos. Tot açò haurà de comptar amb la pertinent autorització dels pares i mares dels alumnes que formen part del programa.

A falta de perfilar els detalls dels quals s’informarà una vegada estiga tot tancat, la idea inicial és que les hores i cursets es desenvolupen entre maig i setembre perquè en aquest mes, amb el llistat tancat, els alumnes que sol·liciten la gratuïtat dels llibres puguen acudir a les llibreries i papereries locals a arreplegar-los gratuïtament amb les indicacions del consistori. D’aquesta manera a més es vol a més fomentar el comerç local, perquè l’Ajuntament d’Almenara pagarà a les llibreries locals el cost dels llibres que es porten els alumnes inscrits.

Aquesta mesura està contemplada dins dels pressupostos municipals d’enguany 2018, aprovats aquesta setmana en sessió plenària i suposa un pas més quant a les ajudes en l’àmbit educatiu, que ofereix l’Ajuntament d’Almenara.