El Ple d’Almenara aprova els pressupostos municipals per a l’any 2018

El Ple de l’Ajuntament d’Almenara ha aprovat  en sessió plenària extraordinària, els pressupostos municipals per a l’any 2018 amb els vots favorables del Grup Municipal Socialista i en contra de PP i Compromís.

Els comptes són molt similars a l’exercici anterior, amb un pressupost de despeses de 5.910.016,72 euros i un pressupost d’ingressos de 6.016.440 euros. Els comptes suposen un lleuger increment de 147.418,88 euros en despeses respecte a 2017 i un increment de 15.000 euros en el capítol d’ingressos.

En aquests, segons ha informat l’alcaldessa Estíbaliz Pérez, “es contemplen un total de 830.000 euros al foment de l’ocupació, dins de les partides previstes en els comptes”. “Destaca la creació d’una brigada d’obres permanent per a la Platja Casablanca composta per quatre persones. A més continuaran les contractacions per a la brigada municipal de sempre, que estarà formada per 10 persones, que seguiran actuant en altres llocs del municipi. Dins d’aquesta partida també està previst continuar amb el denominat, pla extra, de contractacions per a frenar l’atur, i també es reserva la dotació per a les memòries, tant del SERVEF com de l’INEM”.

A més també estan previstes altres contractacions com els monitors de l’Escola de Pasqua, d’Estiu o de Nadal, així com l’equip de socorristes i vigilància de la platja, els monitors de natació o de l’Escola Esportiva Municipal entre uns altres.

Pel que fa al capítol d’inversions, es destinaran 320.000 euros, amb l’objectiu d’anar realitzant a poc a poc diverses millores urbanes i adquirint material per als diversos serveis municipals. A més dins del capítol 2, van destinats altres 100.000 euros a diverses actuacions. En aquest cas se seguirà la ja iniciada remodelació dels parcs infantils de la localitat, perquè se sumaran actuacions a les ja realitzades. Un dels parcs, en els quals es treballarà més a fons, serà el Parc del Lorito que tindrà un canvi profund. A més també hi haurà renovació de contenidors i de la senyalització de la localitat, sense oblidar el manteniment de camins rurals i altres vies públiques.

Un altre dels capítols destacats serà l’apartat social, on se seguiran abordant totes les ajudes i programes del consistori, ampliant enguany el capítol educatiu amb unes beques per a alumnes de batxillerat que se sumaran als programes existents per als escolars i universitaris.

Els comptes municipals tenen el vistiplau favorable dels informes d’estabilitat pressupostària i de sostenibilitat financera, que són els obligatoris per a uns pressupostos.

L’alcaldessa, Estíbaliz Pérez, ha valorat positivament els comptes i ha lamentat la postura dels grups de l’oposició, especialment del Partit Popular, que vol “bloquejar la institució i que Almenara no progresse, buscant objectius clarament partidistes i no pensant en el bé comú”.

CatalanSpanish