Almoradí desallotja veïns i demana “extremar la precaució” davant la situació del Segura

Fins i tot, recomana a totes les persones que visquen en cases de l'horta abandonen les seues cases, que el trencament és, de moment, incontrolable.

L’Ajuntament de la localitat alacantina d’Almoradí ha informat del desallotjament de barris, una pedania i un polígon, al mateix temps que ha instat a extremar la precaució davant la situació del riu Segura, que ha “trencat en alguns punts” aigües a baix del pont d’Algorfa, informa el consistori.

A través dels seus comptes en xarxes socials, l’Ajuntament detalla que s’ha desallotjat el barri més pròxim a eixe pont i que s’ha evacuat als veïns de la pedania del Saladar amb autobús, mentre que “molts” altres s’han anat en els seus propis vehicles i amb l’ajuda de Creu Roja. A més, s’ha informat que el nivell del riu en l’assut “segueix pujant i supera els 5 metres, un nivell preocupant”.

Davant eixa situació, ha reclamat que s’extremen les precaucions i ha indicat que s’ha produït un trencament en la conducció d’aigua potable pel que és “probable que no hi haja subministrament en la localitat”.

En eixe sentit, ha anunciat que se suspèn el Mercat Setmanal i qualsevol altre acte programat i especialment l’Urban Festival. A més, s’ha advertit que solament s’atendran urgències en l’Ambulatori.

L’Ajuntament d’Almoradí ha indicat que se’n va a procedir al desallotjament del polígon de Las Maromas i ha reclamat que s’extreme la precaució i se seguisquen les indicacions en les zones de La Erica i Gabato. Fins i tot, recomana a totes les persones que visquen en cases de l’horta abandonen les seues cases, que el trencament és, de moment, incontrolable.

CatalanSpanish