Almoradí dóna el tret d’eixida a l’IV Congrés Nacional de la Carxofa amb una jornada per a professionals del turisme

L'activitat anomenada “Horta, Carxofa i Gastronomia com a estratègia turística” inaugura el programa d'activitats que es desenvolupa durant tot el cap de setmana

661

Almoradí ha iniciat l’IV Congrés Nacional de la Carxofa amb una jornada professional celebrada en el Centre Cultural Sant Andrés. Una activitat que ha sigut inaugurada per l’alcaldessa d’Almoradí, Maria Gómez, i el regidor de Turisme, José Antonio Latorre.

La jornada “Horta, Carxofa i Gastronomia”, dirigida a professionals del sector turístic, ha comptat amb la presència de personal de diferents Tourist Info de la província d’Alacant i resta de la Comunitat Valenciana. Durant l’acte, l’alcaldessa d’Almoradí ha fet valdre el paper de la carxofa “com a dinamitzador de l’ocupació en els pitjors anys de la crisi”. D’igual manera, ha manifestat la importància de situar a Almoradí “com un lloc al qual es pot venir a menjar”. Ha sigut José Antonio Latorre, edil de Turisme, l’encarregat de posar en antecedents als assistents a la jornada. Latorre ha fet un repàs per la història de la carxofa a Almoradí i la Vega Baixa, a més d’esmentar com va ser la primera mostra de la Carxofa a Almoradí celebrada en 1969.

Almoradí Actualitat Valenciana
Ajuntament d’Almoradi

Després de la presentació realitzada per l’alcaldessa i el regidor de Turisme, els professionals assistents han conegut el procés complet de producció de la carxofa. Des del procés de recollida, fins a l’alfòndec on se subhasten aquestes hortalisses o empreses conserveres on es tracten. Per davant queden diversos dies en el qual Almoradí es converteix en la capital de la gastronomia amb la carxofa com a signe diferencial i un programa d’activitats complet per a tots els públics. Showcookings en directe o una “torrá” de carxofes on es repartiran 1.000 kg perquè tots els assistents degusten el producte, són només alguns dels esdeveniments amb major afluència.