Almussafes promociona la lectura entre els joves a través d’un concurs de booktràilers

En la iniciativa també participen les biblioteques públiques de Corbera, Guadassuar, Llombai, Polinyà del Xúquer i Sollana

El pròxim 24 d’octubre, Dia de la Biblioteca, es lliuraran els premis del III Concurs de Booktràilers, ‘Zona Llibre Zona Lliure’, una iniciativa amb la qual les biblioteques públiques d’Almussafes, Corbera, Guadassuar, Llombai, Polinyà del Xúquer i Sollana busquen dinamitzar i promoure la lectura en valencià i de valencians a través de xicotetes creacions d’entre un i dos minuts en les quals s’explique el contingut d’un llibre de manera visual i suggeridora per a despertar l’interés dels lectors.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Almussafes, Teresa Iborra, considera que “este concurs presenta als joves la literatura d’una manera atractiva i divertida i per això considerem que és una molt bona opció per a contagiar la passió pels llibres”.

“El més important d’este concurs és que posa en el centre a la literatura. És important promocionar la lectura i fer-ho d’una manera atractiva per a tots els públics. En el cas dels joves és indiscutible que el món audiovisual forma part de la seua vida quotidiana i amb esta convocatòria volem acostar-nos a este col·lectiu per a fomentar l’afició pels llibres i potenciar la seua creativitat i imaginació”, ressalta la regidora. “Este concurs presenta als joves la literatura d’una manera atractiva i divertida i per això considerem que és una molt bona opció per a contagiar la passió pels llibres”, assegura.

Condicions i premis
La popularitat d’estes creacions ha anat en augment en els últims anys. De fet, a la convocatòria d’esta tercera edició, que va romandre oberta del 25 d’abril al 30 de juny, s’han inscrit un total de 25 grups integrats per joves d’entre 12 i 18 anys, dos d’ells formats per almussafenys.

Els booktràilers, que hauran de tindre una durada d’entre 1 i 2 minuts i en l’elaboració dels quals només podran utilitzar-se imatges i músiques lliures de drets d’autor, poden presentar-los en format mp4 des del passat 16 de juliol i fins al pròxim 5 d’octubre a través de correu electrònic o de manera presencial en qualsevol de les biblioteques convocants.

Després de finalitzar el període de presentació de treballs, un jurat format per un representant de cadascuna de les biblioteques que participen en el projecte i un especialista del mitjà audiovisual seleccionarà 6 finalistes, d’entre els quals es triaran els guanyadors. Els responsables del millor booktràiler rebran com a premi un iPad, si és d’un únic autor, o un ereader a cada membre participant si és un grup.

El booktràiler més original rebrà el mateix guardó i per als finalistes els organitzadors concediran un mp3 als individuals i una memòria usb a cada membre si és un grup. El lliurament de premis es durà a terme el pròxim 24 d’octubre a les 19 hores en la Biblioteca Pública Municipal de Corbera coincidint amb la commemoració del Dia de la Biblioteca.

Publicitat