02:02 - miércoles, 21 febrero 2024

Información y noticias de la provincia de Valencia

Almussafes crea 10 parelles lingüístiques emmarcades en el programa ‘Voluntariat pel Valencià’ del 2017

Un total de 10 parelles s’han sumat a la iniciativa ‘Voluntariat pel Valencià 2017′, una proposta que el consistori local va recuperar l’any passat i que compta amb la col·laboració i coordinació del Centre Municipal de Formació de Persones Adultes. El curs lingüístic es va presentar en la mateixa escola, a les 19 hores, en una cerimònia pública a la qual van assistir l’edil del CMFPA, Teresa Iborra, el vicepresident d’Escola Valenciana, Joan Cortés, i la coordinadora del programa, Dariana Groza. Durant les seues intervencions, tots van reivindicar la necessitat d’emprendre accions que fomenten la immersió lingüística i promocionen l’ús del valencià a fi de prevenir l’exclusió social.

Després de publicar-se la informació pertinent i haver-se inscrit un total de 20 persones interessades, el programa ‘Voluntariat pel Valencià 2017’ va començar a funcionar ahir a la vesprada a Almussafes amb la cerimònia oficial de presentació d’aquest. La iniciativa, que va reprendre amb èxit l’Ajuntament en 2016, està coordinada des de l’escola d’adults del municipi. Sota el lema ‘Parla’m en valencià’, la proposta consisteix a posar en contacte a persones que volen aprendre el valencià i llançar-se a parlar-lo amb l’ajuda d’un company valencianoparlant.

Durant els pròxims mesos, les 10 parelles lingüístiques acabades de constituir dedicaran un mínim d’una hora a la setmana a practicar el valencià. A més, el caràcter voluntari i altruista del projecte facilitarà la continuació de les sessions. “Des de l’equip de govern creiem fermament en este projecte i apostem pel voluntariat perquè una llengua la fan i la mantenen els parlants”, va subratllar la regidora de l’àrea, Teresa Iborra. “El valencià és una de les grans senyals d’identitat de la nostra cultura i hem de mantenir-la viva”, va manifestar.

Durant l’acte, que es va celebrar ahir a les 19 hores de la vesprada en les instal·lacions del CMFPA, edifici que acollirà el curs, l’edil va agrair la implicació dels voluntaris lingüístics i els nous aprenents. Així mateix, i en nom del consistori, els va obsequiar amb un lot de material amb què abordaran les sessions planificades, les quals es desenrotllaran durant un mínim de 10 setmanes.

D’altra banda, en representació d’Escola Valenciana van assistir el vicepresident de la federació i president de la Coordinadora de la Ribera, Joan Cortés, i la coordinadora del programa, Dariana Groza. Cortés va recordar els èxits obtinguts amb la proposta ‘Voluntariat pel Valencià’ al llarg del temps, “una de les iniciatives més estimades per la nostra entitat”. “La llengua és un pont de convivència, motiu pel qual este 2017 ha sigut declarat com l’any de la igualtat lingüística”, va apuntar. “Defensarem un programa que continua viu després de 12 anys”. A més a més, la coordinadora de la iniciativa, Dariana Groza, natural de Romania, va destacar l’objectiu del curs, que pretén obrir fronteres i centrar-se en la pràctica de la parla en situacions reals i quotidianes per a “traure la llengua al carrer”.

Últimas noticias

Contenido relacionado