Almussafes aborda la quarta fase del seu Pla d’Eficiència Energètica

El consistori municipal inverteix 80.000 euros en la instal·lació de 227 noves lluminàries amb tecnologia LED en tot el nucli urbà

L’empresa adjudicatària està concloent aquests dies el projecte de renovació i millora de l’enllumenat públic amb la instal·lació de 227 noves lluminàries amb tecnologia LED en més d’una vintena de carrers del nucli urbà d’Almussafes.

L’actuació constitueix la quarta fase del Pla d’Eficiència Energètica impulsat per l’Ajuntament i en ella s’han invertit 80.000 euros de fons propis. El consistori destaca que amb aquesta mesura s’incrementa la seguretat en el municipi, en augmentar la quantitat de llum en les vies públiques. Quan concloga aquesta quarta fase estarà cobert al voltant del 70% del nucli urbà amb aquest tipus d’il·luminació.

El Pla d’Eficiència Energètica impulsat per l’Ajuntament d’Almussafes en 2015 prossegueix amb èxit la seua implantació en el terme municipal. La Regidoria d’Urbanisme invertirà en la quarta fase d’aquest projecte un total de 80.000 euros de fons propis amb la finalitat de continuar millorant la il·luminació amb tecnologia LED, sistema que proporciona una reducció del consum, un estalvi econòmic i una disminució de la contaminació lumínica.

A més, amb aquest sistema s’obté una major eficiència energètica, un increment en la quantitat de llum i una millora en l’aspecte nocturn dels espais públics, convertint-los en llocs més segurs per a la ciutadania.

En concret, en aquesta fase de la iniciativa s’està actuant sobre més de vint vies del nucli urbà, entre les quals es troben els carrers Maestro Medina, Santa Ana, Ausiàs March, Gibraltar i Castell, on se substituiran 227 llums LED de 55 W. per lluminàries de 80 W. amb una vida útil de més de 100.000 hores, regulació per tram horari programable i protecció contra sobretensions.

“Es tracta d’una de les principals demandes veïnals. La ciutadania ens reclamava incrementar la quantitat de llum als carrers i amb aquesta nova fase del nostre Pla d’Eficiència Energètica avancem en la consecució d’aquest objectiu i el fem, a més, sent més responsables amb el nostre entorn des del punt de vista ecològic i amb un clar estalvi econòmic per a les nostres arques municipals”, assenyala l’alcalde d’Almussafes, Toni González.

El consistori calcula que quan concloga aquesta quarta fase estarà cobert al voltant del 70% de l’enllumenat públic del nucli urbà amb il·luminació LED i els carrers restants també seran objecte d’aquesta actuació durant el present any. “Es tracta d’una excel·lent notícia que ens continua acostant cap a la sostenibilitat que sempre hem desitjat en l’executiu local”, destaca el primer edil.

Sense comptar amb les lluminàries instal·lades en alguns dels carrers més cèntrics amb motiu de les festes patronals de 2018, l’última actuació que es va dur a terme en aquest àmbit data de 2017, any en què el consistori municipal va invertir 93.000 euros del superàvit en un paquet de mesures que va incloure el canvi de llums per plaques LED i la renovació de la il·luminació de les rondes de circumval·lació, zones verdes i vies urbanes.

Publicitat