La direcció de Ford Almussafes i UGT firmen el XVII Conveni Col·lectiu de la planta fins a desembre de 2021

La resta de sindicats no ho subscriu: al·leguen canvis respecte a l'acordat al gener i falta de garanties a l'hora de mantindre salaris

Europa Press

La direcció de Ford Almussafes i UGT han firmat aquest dimecres el XVII Conveni Col·lectiu que fixa les condicions laborals per als treballadors fins a desembre de 2021 i arreplega en el seu articulat el compromís d’actualitzar els plans de desenvolupament de carrera dels empleats de la factoria.

El document, no obstant això, ha sigut rebutjat per la resta de sindicats en la fàbrica. CCOO i CGT denuncien canvis en el text respecte als acords aconseguits a l’inici de l’any, mentre que STM lamenta que “no es garanteix mantindre el poder adquisitiu dels salaris, ni recupera ni un sol dels drets ni salaris que han llevat durant els últims 10 anys de retallades”.

Al contrari, des d’UGT, sindicat majoritari en la planta, el president del Comité d’empresa, Carlos Faubel, s’ha mostrat “molt satisfet” amb el nou conveni, fruit dels acords tancats amb la direcció a principis d’any, i que ja aleshores van ser sotmesos a votació entre els empleats.

Faubel ha assegurat que el text arreplega el “100% dels pactes” i “a dia de hui no hi ha ningun però” per a oposar-se al que considera un “gran conveni que beneficia el conjunt dels treballadors i treballadores” de la factoria.

La firma del document, ha dit, “culmina un treball que no ha sigut fàcil, de més d’any i mig de treball que no es veu” i confia que serà bo per al “futur de la planta i les condicions de la plantilla”.

No obstant això, des de CCOO denuncien en un comunicat que el text “no és el 100% l’acord de Competitivitat” que s’havia aconseguit i que han detectat “anomalies” respecte als pactes en jubilació parcial i en l’acumulació del temps fins a l’edat total de jubilació que “no apareix en el nou redactat”, malgrat que així es va pactar en l’Acord Horitzó 2020.

A més, el sindicat critica que “ha desaparegut el permís per naixement sense que s’haja negociat la seua desaparició”. En aquest punt des d’UGT s’ha assenyalat que la nova llei del Govern que regula el permís de paternitat encara ho augmenta més, amb el que els treballadors de Ford ixen guanyant.

En qualsevol cas, CCOO considera que el conveni “no coincideix” amb el que aquest sindicat sí va firmar en el seu moment i ara no se sent “identificat” amb el text. És més, els seus serveis jurídics consideren que “empitjora el que hi havia redactat anteriorment”.

També STM creu que el nou conveni “no se cenyeix a l’acordat pels propis firmants durant la negociació”, com per exemple en el cas dels permisos retribuïts, al mateix temps que ha lamentat que “no garanteix mantindre el poder adquisitiu” dels empleats “ni recuperar ni un solament dels drets ni salaris que ens han llevat durant els últims 10 anys de retallades”. Per açò, ha apuntat, “amb prou faenes va ser recolzat pel 51% de la plantilla” en el seu moment.

Publicitat